Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.omtsim.gr και για τη βελτίωση της online εμπειρία σας.

Αποκτώντας πρόσβαση στο www.omtsim.gr αποδέχεστε και την χρήση των cookies.

Τσιμέντα Χαλκίδας

14/4/2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

           Στις 02-04-2013, η Ομοσπονδία Τσιμέντων, με επιστολή της προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Lafarge κύριο Pierre Deleplanque, ζήτησε συνάντηση μαζί του, προκειμένου να δημιουργηθούν   οι κατάλληλες συνθήκες και δίαυλοι επικοινωνίας για διαβούλευση μεταξύ της Διοίκησης της εταιρίας και του σωματείου των εργαζομένων με σκοπό την λειτουργία του εργοστασίου τσιμέντου Χαλκίδας.

                Η διαμεσολαβητική αυτή προσπάθεια της Ομοσπονδίας, είχε στόχο να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες που θα επέτρεπαν τον διάλογο και τις διαπραγματεύσεις, με στόχο την λειτουργία του εργοστασίου της Χαλκίδας και των θέσεων εργασίας.

                Την Τρίτη 09-04-2013 και ώρα 11:00, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Τσιμέντων, έπειτα από την αποδοχή της προαναφερθείσας συνάντησης από τον κύριο Pierre Deleplanque, μετέβει στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στην Παιανία, για τον προαναφερόμενο σκοπό.

                Κατά την συνάντησή μας, ο Διευθύνων Σύμβουλος μας ενημέρωσε σχετικά με την απόφαση της Γαλλικής πολυεθνικής εταιρίας, να διακόψει οριστικά την λειτουργία του εργοστασίου της Χαλκίδας.

                Σ’ αυτή την στείρα συνάντηση, μας ειπώθηκαν όλα αυτά που εν πολλοίς μας ήταν γνωστά από τον ορυμαγδό των επιστολών που έχουν σταλεί στα σπίτια όλων των εργαζομένων από την εταιρία, αλλά και από την πλειάδα των ανακοινώσεων και των δημοσιευμάτων της Εταιρίας.

                Η στάση του διευθύνοντα συμβούλου ήταν προκλητικά άκαμπτη!

Δεν απεδέχθη κανενός είδους μεσολάβηση ή πρόταση, για την εκκίνηση μια υγιούς και δημοκρατικής διαπραγματευτικής διαδικασίας για την λειτουργία του εργοστασίου, που θα έδινε ένα τέλος στον απρόκλητο εφιάλτη των εργαζομένων.

                Η Ομοσπονδία έπειτα απ’ αυτήν την διοικητική δυσκαμψία…., και στα πλαίσια των αποφάσεων που καθορίστηκαν στην προηγούμενη ολομέλεια της, θα συγκαλέσει την Τετάρτη 17-04-2013 προέδρους και γ. Γραμματείς των σωματείων και το Δ.Σ του σωματείου της Χαλκίδας, προκειμένου να καθοριστεί το είδος, η έκταση, και ο τρόπος κλιμάκωσης των ενεργειών.

 

ΑΘΗΝΑ 10-4-2013