Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.omtsim.gr και για τη βελτίωση της online εμπειρία σας.

Αποκτώντας πρόσβαση στο www.omtsim.gr αποδέχεστε και την χρήση των cookies.

Στάση εργασίας

26/4/2012

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

TMHMA ΓΣΕΕ

 ΣΟΛΩΜΟΥ 59 ΑΘΗΝΑ Τ.Τ. 10432 ΤΗΛ. 210 5233868 FAX. 210 5240814

 Email. [email protected]

Δελτίο Τύπου

26.04.2012

  

   Ενωμένοι σα μια γροθιά και αποφασισμένοι να μη σταματήσουν το δυναμικό τους αγώνα, για την υπογραφή νέας Κλαδικής Σύμβασης, που καθυστερεί απαράδεκτα, τα μέλη της Ομοσπονδίας Τσιμέντων έστειλαν χθες το πρώτο σαφές μήνυμα προς την Ένωση Βιομηχανιών Τσιμέντου, να πάψει να εκδηλώνει προσκόμματα.

  Με μαζική συγκέντρωση, έξω από τα γραφεία της Ένωσης, στην Αθήνα, οι εργαζόμενοι του κλάδου, δεν άφησαν κανένα περιθώριο παρερμηνειών: Σε τυχόν συνέχιση της αδιάλλακτης εργοδοτικής στάσης, οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να παραμείνουν με σταυρωμένα τα χέρια.

   Η υπογραφή νέας Κλαδικής Σύμβασης, μαζί με το σταμάτημα των εισαγωγών τσιμέντου και τη διασφάλιση της παραγωγής και των θέσεων εργασίας, είναι αιτήματα αδιαπραγμάτευτα και η διεκδίκησή τους θα συνοδευτεί από αγώνα που, αν χρειασθεί, θα ενταθεί και θα κλιμακωθεί.

   Η μεγάλη αγωνιστική ανταπόκριση και, κυρίως, η αποφασιστικότητα για τη νίκη είναι τα μεγάλα διαπραγματευτικά «όπλα» του Κλάδου μας, που αγωνίζεται έχοντας απόλυτη συναίσθηση ότι οι εργαζόμενοι αξίζουν και δικαιούνται να τους αναγνωρισθεί η μεγάλη τους προσφορά στην μέχρι τώρα κερδοφορία των Τσιμεντοβιομηχανιών.

 Για το λόγο αυτό και η Ομοσπονδία Τσιμέντων καλεί τους εκπροσώπους των Τσιμεντοβιομηχανιών να εγκαταλείψουν την τακτική της αδιαλλαξίας και των υπεκφυγών, και να καθίσουν άμεσα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Καλεί επίσης τους συναδέλφους-εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα, ενόψει των νέων κινητοποιήσεων, που, θα εκδηλωθούν με 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στις 9 Μαϊου, αλλά και σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές εκδηλώσεις της 1ης του Μάη, ώστε να σταλεί προς κάθε πλευρά το κατάλληλο μήνυμα.