Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.omtsim.gr και για τη βελτίωση της online εμπειρία σας.

Αποκτώντας πρόσβαση στο www.omtsim.gr αποδέχεστε και την χρήση των cookies.

Σεμινάριο ΕΛΙΝΥΑΕ

15/7/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

                 Στις 15 και 16 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε, διήμερο σεμινάριο εκπαίδευσης σε μια σειρά θεμάτων που αφορούν την διαχείριση του πολυπαραμετρικού ζητήματος της υγιεινής και της ασφάλειας στην εργασία.

Το σεμινάριο, διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στην Τσιμεντοβιομηχανία και ήταν αφιερωμένο στα μέλη των επιτροπών της Υ.Α.Ε στην τσιμεντοβιομηχανία και στους τεχνικούς ασφαλείας που λειτουργούν συμβουλευτικά προς τις διευθύνσεις των εργοστασίων, στους εργαζόμενους των Κεντρικών γραφείων, των κέντρων διανομής τσιμέντου και στην παρακολούθησή του από τα μέλη των σωματείων που επιθυμούσαν να το παρακολουθήσουν.

Σκοπός της Ομοσπονδίας μας είναι η διαδικασία αυτή να συνεχίσει να πραγματοποιείται τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο και να διευρυνθεί, με την πραγματοποίηση ανάλογων ομιλιών επί συγκεκριμένων θεμάτων στα εργοστάσια από συνεργάτες του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε, προκειμένου να έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν περισσότεροι εργαζόμενοι πάνω στα ζητήματα που αφορούν την υγιεινή και την ασφάλεια στην εργασία.

Ευελπιστούμε μέσω αυτών των διαδικασιών να ενθαρρύνουμε, την συνεργασία των Ε.Υ.Α.Ε, μεταξύ τους, με τους Τεχνικούς Ασφαλείας και με την Επιτροπή Υ.Α.Ε της ομοσπονδίας, προκειμένου το έργο τους να διευκολυνθεί, να γίνει αποτελεσματικότερο και η πληροφορία να φτάσει σε όλους· γιατί το ατύχημα και οι παράγοντες που βάλλουν κατά της υγείας είναι ο κοινός εχθρός και πρέπει να αντιμετωπιστεί συστηματικά, επιστημονικά και μεθοδικά από τους εργαζόμενους και τις εταιρείες, με στόχο τον δραστικό περιορισμό τους και την ει δυνατόν εξάλειψή τους.

Η Ομοσπονδία μας είναι ανοικτή σε κάθε μορφή επικοινωνίας και συνεργασίας αναφορικά με την καταπολέμηση των πιο πάνω παραγόντων, ανοιχτή σε προτάσεις και ιδέες απ’ όλους. Εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση της δημιουργίας δίαυλων επικοινωνίας, συνεργασίας και έκφρασης όλων των εμπλεκομένων στην καταπολέμηση των παραγόντων που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Η υπάρχουσα συσσωρευμένη εμπειρία, η τεχνογνωσία η πληροφορία και τα στοιχεία που συλλέγονται και αξιοποιούνται για την έκδοση συμπερασμάτων, ελπίζουμε και επιδιώκουμε να εμπλουτιστούν περαιτέρω. Η καλυτέρευση των συνθηκών και των μεθόδων πρόληψης και αντιμετώπισης των παραγόντων που προκαλούν τα ατυχήματα και προσβάλουν την υγεία, δεν θα είναι χρήσιμη μόνο για τους εργαζόμενους στην τσιμεντοβιομηχανία, άλλα για όλους τους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Η γνώση και η εμπειρία πιστεύουμε πως πρέπει να μεταδίδεται δωρεάν και απρόσκοπτα, γιατί η ζωή και η υγεία που την συντηρεί, είναι αγαθά αδιαπραγμάτευτα, ανυπολόγιστης αξίας και ο ακρογωνιαίος λίθος της ευημερίας και της εξέλιξης της ανθρωπότητας.