Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.omtsim.gr και για τη βελτίωση της online εμπειρία σας.

Αποκτώντας πρόσβαση στο www.omtsim.gr αποδέχεστε και την χρήση των cookies.

Παράνομες εισαγωγές τσιμέντου

7/10/2011

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΕΧΝΙΤΩΝ & ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΟΛΩΜΟΥ 59 ΑΘΗΝΑ Τ.Τ. 10432-ΤΗΛ. 210 5233868

FAX. 210 5240814

Email. [email protected]

 

Δελτίο Τύπου

 

Οι παράνομες εισαγωγές τσιμέντου διακινδυνεύουν την ασφάλεια των έργων, ενώ πλήττουν την οικονομία, τον κλάδο και την απασχόληση στην Ελλάδα

 

Η Ομοσπονδία μας απέστειλε επιστολή στους περιφερειάρχες της χώρας, εκθέτοντας τους τα προβλήματα που δημιουργούν οι παράνομες εισαγωγές τσιμέντου στην Ελλάδα. Πέραν των παραβάσεων της σχετικής νομοθεσίας και των προβλημάτων ελλιπούς ασφάλειας -τόσο για τους χρήστες όσο και για τα δημόσια έργα- που προκύπτουν από τις εισαγωγές αυτές, γεγονός που έχει ήδη καταγγείλει η Ομοσπονδία στα αρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης και Εθνικής Άμυνας, τα προβλήματα αυτά συνοψίζονται στα εξής: Οι παράνομες εισαγωγές τσιμέντου πλήττουν άμεσα την τοπική και περιφερειακή οικονομία, τη βιωσιμότητα των βιομηχανιών τσιμέντου που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και τις θέσεις απασχόλησης σε αυτές.

Όταν η χώρα μας περνά μια δύσκολη οικονομική περίοδο, μια κρίση την οποία βιώνουμε όλοι μας, και θα πρέπει να καταναλώνουμε ότι παράγουμε ως χωρα.

 

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η Ομοσπονδία μας, καλεί τους περιφερειάρχες της χώρας να προτιμούν τη χρήση τσιμέντου εγχώριας παραγωγής στα έργα που εκτελούνται με αυτεπιστασία, και να υποδεικνύουν στους εργολήπτες των εν λόγω έργων να προμηθεύονται και να χρησιμοποιούν τσιμέντο ελληνικής παραγωγής. Παράλληλα, ζητείται όπως τα συνεργεία και κλιμάκια ελέγχου των υπηρεσιών Εμπορίου των τέως Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, συνδράμουν τα αρμόδια συνεργεία ελέγχου των τελωνειακών αρχών, για τον ταχύτερο έλεγχο και την εξάλειψη του φαινομένου των παράνομων εισαγωγών τσιμέντου στη χώρα.

Για το Δ.Σ.