Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.omtsim.gr και για τη βελτίωση της online εμπειρία σας.

Αποκτώντας πρόσβαση στο www.omtsim.gr αποδέχεστε και την χρήση των cookies.

ΓΣΕΕ για Δ.Ε.Ν 21-6-2012

21/6/2012


Προς ΓΣΕΕ:

Υπόψιν Προέδρου, Γ. Παναγόπουλου, Γεν. Γραμματέα, Ν. Κιουτσούκη

Κοινοποίηση: Δελτίο Εργατικής Νομοθεσίας-Oμοσπονδίες-Εργατικά Κέντρα-

Σωματεία Μέλη μας.

 

Συνάδελφοι,

Επανερχόμαστε με την παρούσα στο ζήτημα που θέσαμε με την από 10/5/2012 επιστολή μας, αναφορικά με τις πολλαπλές αυθαίρετες ερμηνείες της νέοθεσπισθείσας αντεργατικής νομοθεσίας, που λαμβάνουν ευρεία δημοσιότητα. Στην εν λόγω επιστολή καυτηριάσαμε την ενέργεια του συντάκτη της στήλης με τίτλο «Αλληλογραφία – Εργασιακά Θέματα» στο τεύχος 1599 σελ. 412 του Δελτίου Εργατικής Νομοθεσίας (ΔΕΝ), να συμπεριλάβει την κλαδική σύμβαση της Τσιμεντοβιομηχανίας μεταξύ των καταγγελθεισών ΣΣΕ, παρά το γεγονός ότι η εν λόγω ΣΣΕ, θεωρούμε ότι έχει καταστεί, ήδη, αόριστης διάρκειας, εφόσον, μετά την πάροδο του συμφωνηθέντος ετήσιου χρόνου ισχύος της, την 31-12-2010, αυτή εφαρμόζεται μέχρι σήμερα κανονικά και αμφιμερώς, χωρίς ουδέποτε και με κανένα τρόπο να έχει καταγγελθεί.

Σε συνέχεια των ανωτέρω, σας γνωστοποιούμε ότι ο συντάκτης της στήλης, με ειδική αναφορά του στο τεύχος 1603 σελ. 735-736, προβαίνει στις αναγκαίες διευκρινίσεις, διαλαμβάνοντας ότι η εν λόγω συμπερίληψη βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στην νομική του εκτίμηση περί της ισχύος της εν λόγω ΣΣΕ. Περαιτέρω, δε, παραθέτει σύντομη ανάλυση της νομικής του άποψης, προβαίνοντας σε αυστηρή και σαφή διάκριση της νομικής αξιολόγησης – εκτίμησης από τα πραγματικά περιστατικά.

 

Από την πλευρά μας, εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την αποκατάσταση της αλήθειας, περί της έλλειψης καταγγελίας της εν λόγω ΣΣΕ και επιπλέον χαιρετίζουμε την αναγκαία επιστημολογική διασάφηση, περί της διάκρισης πραγματικών περιστατικών και νομικής εκτίμησης του περιοδικού. 

Στο βαθμό που για εμάς, κάθε νομική άποψη, όπως και η προκείμενη άποψη του ΔΕΝ, είναι ευπρόσδεκτη στο πλαίσιο του επιστημονικού διαλόγου, κρίνουμε ότι αυτή δεν χρήζει ανάπτυξης ειδικής αντεπιχειρηματολογίας. Θεωρούμε την άποψή μας ορθότερη, ενισχυομένη και από την θέση του Διευθυντή Σύνταξης του ΔΕΝ, καθηγητή, Γ. Λεβέντη, όπως, άλλωστε, αυτή εκφράσθηκε στην 1η δημόσια ενημέρωση που πραγματοποίησε στα γραφεία της η Ε.Δ.Ε.Κ.Α., μετά την έκδοση της με αρ. 6/2012 ΠΥΣ.

 

Στο πλαίσιο αυτό, κρίνουμε επιβεβλημένη την διαρκή επαγρύπνιση της Συνομοσπονδίας και των Οργανώσεών μας, προς αποτροπή ενεργειών που δύνανται να παρέχουν ερείσματα αντεργατικών πρακτικών.

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΧΑΝΤΖΙΑΡΑΣ ΕΥΑΓ.                              ΣΚΟΥΦΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ