Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.omtsim.gr και για τη βελτίωση της online εμπειρία σας.

Αποκτώντας πρόσβαση στο www.omtsim.gr αποδέχεστε και την χρήση των cookies.

Αγοράζουμε ο,τι παράγεται στην Ελλάδα

21/7/2011

Η Ομοσπονδία μας συνεχίζοντας τις άοκνες προσπάθειές της για την παράνομη εισαγωγή τσιμέντου, απευθυνόμενοι προς όλες τις κατευθύνσεις, ερεθίζοντας με τά έγγραφά της το ενδιαφέρον όλων των εμπλεκομένων φορέων και δημοσίων υπηρεσιών προσπαθώντας να ενεργοποιήσει τους κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς για τις εισαγωγές τσιμέντου που πλήτουν τις θέσεις εργασίας μας στην δύσκολη αυτή περίοδο για την χώρα μας, παρευρέθηκε σε σύσκεψη  της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών και Εμπόρων του Ν. Ηρακλείου, οι οποίοι  βιώνουν  τις παράνομες ή μη εισαγωγές παντός είδους προιόντων με το παραεμπόριο και την παραοικονομία να πλήτουν την τοπική αγορά.

Στη σύσκεψη αυτή που πραγματοποιήθηκε στις 16-5-2011 με παράσταση στον εισαγγελέα Ηρακλείου κον Μαρκάκη Νικόλαο, παρευρέθησαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τσιμέντων κ. Χαντζιάρας Ευάγγελος, ο διευθυντής ΣΔΟΕ Κρήτης κ. Λαντζουράκης Στέλιος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Λαμπρινός Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος του ΟΕΒΕΝΗ κ. Σφυρής Μανόλης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων Αδρανών και Οικοδομικών Υλικών κ. Κοτρωνάκης Μανόλης και παράγοντες απο την διεύθυνση εμπορίου και βιομηχανίας.

Εκεί έγιναν γνωστά τα προβλήματα τόσο της τοπικής κοινωνίας απο τους τοπικούς φορείς καθώς και απο την Ομοσπονδία μας εκφράστηκε το ενδιαφέρον για ενεργοποίηση των τοπικών ελεγκτικών μηχανισμών για την εφαρμογή της Ελληνικής και Ευρωπαικής Νομοθεσίας, σχετικά με την παράνομη εισαγωγή και διακίνηση χύδην τσιμέντου τόσο στο νομό Ηρακλείου όσο και σε ολόκληρη την χώρα.

Ο κ. Εισαγγελέας καταρχήν εξέφρασε το ενδιαφέρον του και μας διαβεβαίωσε  οτι απο την πλευρά του θα κάνει  τις απαιτούμενες ενέργειες και θα προσπαθήσει να εμποδίσει το παραεμπόριο και την παράνομη εισαγωγή ειδών, για να υπάρξει αναζωογόνηση της Ελληνικής αγοράς που θεωρείται απαραίτητη προυπόθεση για την ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας.

Η Ομοσπονδία μας θεωρεί απαραίτητη την άμεση λήψη μέτρων ενάντια σε τέτοιες εμπορικές πρακτικές που πλήτουν την Ελληνική Οικονομία και τις θέσεις εργασίας.