Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.omtsim.gr και για τη βελτίωση της online εμπειρία σας.

Αποκτώντας πρόσβαση στο www.omtsim.gr αποδέχεστε και την χρήση των cookies.

Ψήφισμα για Πολιτικές Εξαθλίωσης

29/1/2013

ΨΗΦΙΣΜΑ

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ

 

Στην Αθήνα σήμερα, 17-12-2012, στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Εργατών Τεχνιτών και Υπαλλήλων Τσιμέντων Ελλάδος Ελλάδος, ομόφωνα αποφασίσαμε το ακόλουθο ψήφισμα:

Εδώ και δυόμιση χρόνια επιβλήθηκε αιφνιδιαστικά στη χώρα μας ένα καθεστώς κοινωνικοποίησης των ευθυνών για δημόσιες ζημίες και έξοδα που δημοσιοποιήθηκαν όψιμα και απροειδοποίητα και τα οποία ποτέ δεν προκάλεσε ούτε συμμετείχε σε αυτά ο ελληνικός λαός. Αντίθετα, όλως αντιδημοκρατικά και χωρίς καμία κοινωνική διαβούλευση υποχρεώθηκε στην συμμετοχή του στην διαδικασία που ονομάστηκε «εξυγίανση» της εθνικής μας οικονομίας, με αλλεπάλληλες μειώσεις των εισοδημάτων του και εξοντωτική αύξηση της φορολογίας.

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένα ότι η αύξηση των δημοσίων εσόδων δεν επιτυγχάνεται με μείωση των εισοδημάτων των φορολογουμένων, ενώ παράλληλα η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας δεν δύναται να βελτιωθεί με τη μείωση του εργατικού κόστους, το οποίο είναι ιδιαίτερα χαμηλό. Αντίθετα, η ελληνική οικονομία πάσχει λόγω εσφαλμένων πολιτικών που αφορούν στη δομή των δημοσίων υπηρεσιών, στα εμπορικά δίκτυα μεσαζόντων, στην έλλειψη σύγχρονων τεχνολογικών υποδομών, στον αποκλεισμό ιδιωτικών πρωτοβουλιών επένδυσης και παραγωγής θέσεων εργασίας, και το κυριότερο στη διαφθορά που μαστίζει το σύνολο του δημόσιου τομέα και στο πελατειακό σύστημα που διακρίνει μεγάλο μέρος της πολιτικής μας ζωής.

Εντούτοις, εξακολουθούμε και σήμερα να υφιστάμεθα τις επιπτώσεις της επιβαλλόμενης οικονομικής πολιτικής, που έχει ως μοναδικό αποτέλεσμα να εντείνει τον κοινωνικό αποκλεισμό ευάριθμων ομάδων πληθυσμού, με την οικονομική τους κατάπτωση και την συνεπαγόμενη ηθική τους εξαχρείωση. Παράλληλα, όλως ξαφνικά σίγησε ο δημόσιος λόγος για την τιμωρία των υπευθύνων, η κρατούσα κατάσταση, που οδηγεί μεγάλες ομάδες στην κοινωνική εξαθλίωση, έχει επιβληθεί ως δεδομένη και σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχει εγκαταλειφθεί το κοινό όραμα για μια ενωμένη Ευρώπη των λαών και όχι των οικονομικών μεγεθών.

Η Ομοσπονδία μας καταγγέλλει την παραπάνω διαρκή ανατροπή των οικονομικών δεδομένων των Ελλήνων εργαζομένων, που υφίστανται τις επιπτώσεις των αναξιόπιστων οικονομικών πολιτικών που εφαρμόζονται στη χώρα.

Δηλώνει την συμπαράστασή της προς όλους τους δοκιμαζόμενους Έλληνες πολίτες, εργαζόμενους, άνεργους και ευπαθείς ομάδες,

Καλεί την κυβέρνηση, ακόμα και αυτήν την ύστατη στιγμή, πριν από την εκδήλωση ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα, να εγκαταλείψει τις αδιέξοδες πολιτικές που καταπατούν τα εργασιακά δικαιώματα και εξαθλιώνουν τους Έλληνες, και

Δεσμεύεται να επαγρυπνά διαρκώς δηλώνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη της προς κάθε δοκιμαζόμενο συμπολίτη μας, με όλα τα αγωνιστικά μέσα που στοχεύουν στην δικαίωση των αιτημάτων μας.