Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.omtsim.gr και για τη βελτίωση της online εμπειρία σας.

Αποκτώντας πρόσβαση στο www.omtsim.gr αποδέχεστε και την χρήση των cookies.

Συμμετοχή Ομοσπονδίας στο Συλλαλητήριο στις 4-6-2011

4/6/2011

Προς Σωματεία Μέλη μας-Εργαζόμενους Κλάδου

Μας κλέβουν ΓΕΝΙΚΑ. ΤΥΧΑΙΟ;;; Δεν νομίζω!!!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Στο όνομα της κρίσης, βιώνουμε την πιο βάρβαρη ανατροπή των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της κοινωνίας προς όφελος των τραπεζιτών, των κερδοσκόπων και του μεγάλου κεφαλαίου.

Η κυβέρνηση και η Τρόικα με την πολιτική τους εκτελούν οικονομικά τον Ελληνικό λαό οδηγώντας τους πολίτες στην φτώχεια την εξαθλίωση και την ανεργία, μειώνοντας και άλλο το εισόδημα, με αύξηση του Φ.Π.Α. στα βασικά αγαθά, με την αλλαγή του φορολογικού νόμου, με τη μείωση κοινωνικών επιδομάτων και συντάξεων. Ταυτόχρονα ξεπουλούν την ελληνική περιουσία.

Κλείνουν σχολεία, νοσοκομεία, ξεπουλιούνται οι ΔΕΚΟ ανεξάρτητα αν είναι κερδοφόρες ανεξάρτητα απο το ρόλο και τη σημασία τους, για την ίδια τη χώρα και την ύπαρξή της σήμερα αλλά και μετά την κρίση.

Με ποιά ανάπτυξη και ποιά εργαλεία θα βγούμε απο την κρίση που αντί να αυξάνουμε τον πρωτογενή και μεταποιητικό τομέα της χώρας μας κάνουμε εισαγωγή προιόντων αμφιβόλου ποιότητας με απώτερο σκοπό το κέρδος των εισαγωγέων και τη συρρίκνωση της βιομηχανίας.

Η ζούγκλα που επικρατεί στην αγορά εργασίας διευρύνεται και γίνεται περισσότερο ανεξέλεγκτη. Οι εργοδότες αξιοποιούν το νέο αντεργατικό πλαίσιο που τους χάρισε η Κυβέρνηση για να μειώσουν τους μισθούς, να αυξήσουν τις απολύσεις, να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις.

Μαζικά μέσα απο τα συνδικάτα μας, απαντούμε όχι στις πολιτικές που μας οδήγησαν στο αδιέξοδο.

Διεκδικούμε, την κρίση να την πληρώσουν αυτοί που την δημιούργησαν.

Προειδοποιούμε προς κάθε κατεύθυνση οτι δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να ξεπουλάει τον δημόσιο πλούτο, να κλέβει το μέλλον μας και να ποδοπατάει την αξιοπρέπειά μας.

Η Ομοσπονδία σας καλεί όλους στο συλλαλητήριο των συνδικάτων το ΣΑΒΒΑΤΟ στις 4 ΙΟΥΝΙΟΥ στις 11.00 στην ΟΜΟΝΟΙΑ

ή στα κατά τόπους συλλαλητήρια.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΝΤΖΙΑΡΑΣ ΕΥΑΓ. ΣΚΟΥΦΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ