Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.omtsim.gr και για τη βελτίωση της online εμπειρία σας.

Αποκτώντας πρόσβαση στο www.omtsim.gr αποδέχεστε και την χρήση των cookies.

Πόρισμα της επιτροπής Βαρέων και Ανθυγιεινών

27/7/2011

Προς Σωματεία Μέλη μας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

 

 Το πόρισμα της επιτροπής Βαρέων και Ανθυγιεινών που δόθηκε στον Υπουργό Εργασίας, έχει σημαντικές αδικίες και αυθαιρεσίες.

Σε αυτές τις αδικίες συμπεριλαμβάνεται και ο κλάδος μας, οπου αφήνουν όλους τους εργαζόμενους στα εργοστάσια στα ΒΑΕ και βγάζουν τους υπαλλήλους γραφείων.

Δεν γνωρίζουμε με ποιά κριτήρια και ποιά επιχειρήματα και σε ποιές μελέτες βασίστηκαν οι υπηρεσιακοί παραγοντες του Υπουργείου Εργασίας  για να προτίνουν στην επιτροπή  την εξαίρεση των υπαλλήλων γραφείου και να το δεχτεί ο Πρόεδρος της Επιτροπής,  οταν  δύο μέλη της επιτροπής όπως ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ και ο εκπρόσωπος τουΤΕΕ διαφώνησαν.

Η Ομοσπονδία μας έχει ήδη καταθέσει την επιδημιολογική μελέτη στο υπουργείο, οπου αναδεικνύεται οτι όλος ο χώρος των εργοστασίων τσιμέντου πρέπει να παραμείνουν στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Εμείς θα αποστείλουμε επιστολή στον Υπουργό Εργασίας, στον πρόεδρο της επιτροπής και στον Πρόεδρο της  ΓΣΕΕ, προκειμένου να τονίσουμε την αδικία που γίνεται για τους εργαζόμενους υπάλληλους γραφείων του χώρου μας και θα ζητήσουμε να παρευρεθούμε στην διαβούλευση που θα πραγματοποιηθεί για να καταθέσουμε τις θέσεις μας με επιχειρήματα και στοιχεία.

Αυτό που επιθυμούμε και διεκδικούμε είναι μία εργασία η οποία θα διασφαλίζει την υγεία και ακεραιότητα των εργαζομένων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΝΤΖΙΑΡΑΣ ΕΥΑΓ.                                    ΣΚΟΥΦΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ