Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.omtsim.gr και για τη βελτίωση της online εμπειρία σας.

Αποκτώντας πρόσβαση στο www.omtsim.gr αποδέχεστε και την χρήση των cookies.

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2017

26/4/2017

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ  2017

      Η Ομοσπονδία μας  καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου μας, τους συνταξιούχους, τους νέους, τους άνεργους και όλους όσους αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της εξουσίας των μονοπωλίων που υπηρετούν οι πολιτικές ηγεσίες ψηφίζοντας τα μνημόνια,   να συμμετάσχουν στην Γενική Απεργία την 1η Μάη και στη συγκέντρωση των συνδικάτων, που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00π.μ.

Η Κυβέρνηση υιοθετεί και νομοθετεί σκληρές, άδικες, αντεργατικές και αντικοινωνικές πολιτικές, υποκύπτοντας στις απαιτήσεις των αγορών, των δανειστών και των Ευρωπαίων μονεταριστών.

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 131 χρόνια από την ημέρα που η εργατική τάξη ύψωσε το ανάστημά της και υπέβαλλε με τους ηρωικούς αγώνες της το 8ωρο ως αφετηρία για μια σειρά κατακτήσεων τον 20 αιώνα. Τιμούμε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν και έδωσαν την ζωή τους για τα εργατικά δικαιώματα.

Αυτήν την ιστορική ημέρα της 1ης Μάη, ενώνουμε την φωνή μας με όλους εκείνους που παλεύουν ενάντια στην φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στην κατακρήμνιση των δημοκρατικών, εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Στις βάρβαρες και αδιέξοδες πολιτικές η απάντηση των εργαζομένων πρέπει να είναι ξεκάθαρη, ενωτική και αγωνιστική.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ

-Για την άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών-μνημονιακών διατάξεων.

-Για την αποτελεσματική προστασία της 1ης κατοικίας.

-Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων,  καμία παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών

-Για την μη απελευθέρωση των απολύσεων.

-Για την μη ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών νερού-ρεύματος.

-Για την μη μείωση του αφορολόγητου.

-Για την μη μείωση των συντάξεων κύριων και επικουρικών.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                 Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΝΤΖΙΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ                                                          ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ