Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.omtsim.gr και για τη βελτίωση της online εμπειρία σας.

Αποκτώντας πρόσβαση στο www.omtsim.gr αποδέχεστε και την χρήση των cookies.

Πρωτομαγιά 2012

1/5/2012

Προς Εργαζόμενους Κλάδου

 

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2012

 

 

 Ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς, την ερχόμενη Τρίτη  θα πρέπει να αποτελέσει αγωνιστικό μας ορόσημο, ενάντια στην νεοφιλελεύθερη πολιτική του Μνημονίου, που οδηγεί στη φτώχεια όλους τους εργαζόμενους, όλων των τάξεων. Η φετινή Πρωτομαγιά δεν σημαίνει τίποτε άλλο, παρά αγώνα και αντίσταση. Ποτέ άλλοτε, οι Έλληνες εργαζόμενοι δεν βρέθηκαν μπροστά σε τόσο ζωντανό και αιτιολογημένο μήνυμα ξεσηκωμού και αντίστασης, όμοιο και αντίστοιχο σε σημασία, με εκείνο των  αγωνιστών του Σικάγο του 1886. Και σε αυτό το μήνυμα εμείς  καλούμαστε να  δώσουμε πραγματική υπόσταση, γιατί πλέον τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο.

Η ανεργία και η μαύρη εργασία έχουν εκτιναχθεί στα ύψη. Το Κράτος της Κοινωνικής Πρόνοιας αποτελεί παρελθόν. Tο πέπλο του νεοφιλελευθερισμού σαρώνει κάθε εργατική κατάκτηση και μετατρέπει τη Χώρα και την ελληνική κοινωνία σε οικονομικά φαντάσματα και πειραματόζωα της υπόλοιπης πλούσιας Ευρωζώνης.

Οι υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης δεν είναι άγνωστοι και αόρατοι. Είναι όλοι αυτοί, που έχουν την ευθύνη για την κατάρρευση της οικονομίας της Χώρας όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και αυτοί που έφεραν στη Χώρα την Τρόικα και φυσικά όλοι αυτοί που χέρι χέρι  πιασμένοι, μέσα στην κυβέρνηση Παπαδήμου, συνεργάσθηκαν  μαζί της για την υπογραφή μνημονίων.

Είναι, όμως, και αυτοί, που ναι μεν δεν υπέγραψαν τα μνημόνια, αλλά που με τη στείρα καταγγελτική πρακτική τους και την διασπαστική στάση τους, «έβαλαν πλάτη» για να γίνουν αυτά τα μνημόνια πράξη.Όλοι αυτοί, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο επιχειρούν τώρα να αποσείσουν από πάνω τους τις ευθύνες και ούτε λίγο ούτε πολύ να ξαναεμφανισθούν ως σωτήρες των εργαζόμενων ή ως εγγυητές φερέγγυων λύσεων για το μέλλον της Χώρας!

Συνάδελφοι, ακόμη και τώρα, κάποιοι συνεχίζουν να αποδυναμώνουν αυτό το μεγάλο «όπλο» των εργαζόμενων και να χτυπούν πισώπλατα την ενότητα. Οι στιγμές είναι κρίσιμες, έχουν να κάνουν με το μέλλον και την ύπαρξη χιλιάδων εργατικών οικογενειών, έχουν να κάνουν με την αυριανή πορεία της Χώρας και όλοι μας, ως συνδικαλιστές, πρέπει να σταθούμε στο ύψος μας και να αναλάβουμε τις ιστορικές μας ευθύνες.

Η ομοσπονδία μας  καλεί ανοιχτά και ξεκάθαρα όλους τους εργαζόμενους να μείνουν έξω απ’ τα κομματικά παιχνίδια και την άθλια εκατέρωθεν προπαγάνδα, και να κάνουν με την ενωτική τους συμμετοχή τη φετινή Εργατική Πρωτομαγιά αγωνιστική τους σημαία.

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ ΣΤΙΣ 10.00πμ. ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ.

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΧΑΝΤΖΙΑΡΑΣ ΕΥΑΓ.                                              ΣΚΟΥΦΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ