Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.omtsim.gr και για τη βελτίωση της online εμπειρία σας.

Αποκτώντας πρόσβαση στο www.omtsim.gr αποδέχεστε και την χρήση των cookies.

Προς Σωματεία για παράσταση έξω απο υπ. εργασίας για ΤΑΠΙΤ

9/5/2017

Προς Σωματεία Μέλη μας

 

Συνάδελφοι,

                      Την Δευτέρα 8 Μαΐου 2017 εκδικάστηκε στο ΣτΕ η αίτηση ακύρωσής μας κατά του νόμου 4387/2016 περί κατάργησης του ΤΑΠΙΤ & αλλαγής του καθεστώτος ασφάλισης εφάπαξ.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του ΤΑΠΙΤ με την συμμετοχή όλων των κλαδικών Ομοσπονδιών που συμμετέχουν στην προσφυγή.

Η κυβέρνηση με τον Ν. 4387/16 και ακολούθως με υπουργικές αποφάσεις του υφ. εργασίας  Α. Πετρόπουλου κατάφερε καθοριστικά χτυπήματα στο εφάπαξ του κλάδου μας με την αρπαγή των εισφορών, των αποθεματικών και της περιουσίας μας χωρίς μελέτες και δημόσια διαβούλευση καταργώντας κάθε έννοια οικονομικής και λογιστικής αυτοτέλειας του τομέα μας στο ΤΑΠΙΤ. Την ίδια ώρα που επέβαλαν αυθαίρετα και νέο κούρεμα και απονέμουν με το σταγονόμετρο τις παροχές και αυξάνουν την εισφορά πρόνοιας των ασφαλισμένων.

Η Ομοσπονδία μας και οι άλλες κλαδικές Ομοσπονδίες  ζητήσαμε νέα συνάντηση με την  ηγεσία του υπουργείου εργασίας και θα κλιμακώσουμε τη δράση μας και από κοινού να οργανώσουμε μελλοντικές ενέργειες.

Είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση για να προστατέψουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων του κλάδου μας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και στις επιθέσεις που δέχονται τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματά μας.

 

    O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                             Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΧΑΝΤΖΙΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ                                                                          ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ