Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.omtsim.gr και για τη βελτίωση της online εμπειρία σας.

Αποκτώντας πρόσβαση στο www.omtsim.gr αποδέχεστε και την χρήση των cookies.

Πλοίο Pink Rose

13/5/2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συνάδελφοι-σσες, την Τρίτη 6-5-2014 το φορτηγό πλοίο «Pink Rose», σημαίας Μολδαβίας, κατέπλευσε στο λιμάνι του εργοστασίου της ΑΓΕΤ, με σκοπό να φορτώσει τσιμέντο σε συσκευασία σλίνκγ, προκειμένου να εξαχθεί στην Λιβύη.

Ωστόσο σε έλεγχο που έκανε κλιμάκιο του Λιμεναρχείου όλου, διαπιστώθηκαν ελλείψεις που αφορούσαν την ασφάλεια του πλοίου και του πληρώματος του. Αμέσως απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών. Στην συνέχεια, το πλοίο ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι του Βόλου, ώστε να περατωθούν οι εργασίες επισκευής του ώστε να είναι σε θέση να αποπλεύσει ασφαλώς για τον προορισμό του, εφόσον φυσικά κριθεί κατάλληλο από τον νηογνώμονα που επιβλέπει το πλοίο. Μετά τις επισκευές θα ακολουθήσει νέα επιθεώρηση από τα αρμόδια Όργανα του Λιμεναρχείου Βόλου.

Η Ομοσπονδία μας προβαίνει σε αυτή την ανακοίνωση, έπειτα από την αναπαραγωγή εσφαλμένων δημοσιευμάτων του τοπικού τύπου, που ήθελαν το πλοίο να εκφορτώνει τσιμέντο στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στον Βόλο, ακυρώνοντας την εκεί παραγωγική διαδικασία, μέσω της εισαγωγής τσιμέντου. Η εκφόρτωση εισαγόμενου τσιμέντου στα λιμάνια των εργοστασίων παραγωγής (τσιμέντου), θεωρείται παράνομη και καταχρηστική και η ομοσπονδία μας σε καμία περίπτωση δεν θα έμενε αδιάφορη σε κάτι τέτοιο, θα αντιδρούσε με κάθε τρόπο όπως έχει κάνει και άλλες φορές στο παρελθόν.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, έκανε έλεγχο επί τόπου, επισκεπτόμενος τις τοπικές λιμενικές αρχές και τους εμπλεκόμενους στις φορτώσεις του εργοστασίου, όπου τον διαβεβαίωσαν για τα πιο πάνω αναφερόμενα γεγονότα.

Παρακαλούνται οι συνάδελφοι, όταν αντιλαμβάνονται τέτοιου είδους δημοσιεύματα να μην αναστατώνονται και προτρέχουν, άλλα να απευθύνονται στα σωματεία τους και αυτά (αν χρειαστεί) με την σειρά τους στην ομοσπονδία, προκειμένου από κοινού να διερευνούμε τα γεγονότα, αποφεύγοντας τα συγχυτικά φαινόμενα και την διασπορά φημών…!

 

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΧΑΝΤΖΙΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ                             ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ