Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.omtsim.gr και για τη βελτίωση της online εμπειρία σας.

Αποκτώντας πρόσβαση στο www.omtsim.gr αποδέχεστε και την χρήση των cookies.

Ολομέλεια Ομοσπονδίας

17/12/2013

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ



Προς Σωματεία Μέλη μας



           Συνάδελφοι–σσες, στην ολομέλεια της ομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκε στις 17-12-2013, παρουσία των Προέδρων και Γ. Γραμματέων του κλάδου, πάρθηκε ομόφωνα η απόφαση να προβούμε στις πιο κάτω ενέργειες, προκειμένου να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας που εκφράζονται μέσω της υπογραφής της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μετά την διακοπή-άρνηση με υπαιτιότητα των εκπροσώπων των εταιριών, να διακόψουν τις διαπραγματεύσεις.

            Δικαιώματα τα οποία ανερυθρίαστα προσπαθούν να καταλύσουν μέσω της Ένωσης Τσιμεντοβιομηχανιών (Ε.Τ), οι συνήγοροι των αντεργατικών νόμων.

           Νόμων αντισυνταγματικών και σαρκοφάγων που τα τελευταία χρόνια ψηφίζονται μαζικά και με συνοπτικές διαδικασίες από τις μνημονιακές κυβερνήσεις στελεχών επιχειρήσεων.



Η απόφαση:

1.     Προσφυγή στον Ο.ΜΕ.Δ ( Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας), μετά την κοινοποίηση απο τις εταιρίες ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ, ΤΙΤΑΝ, ΧΑΛΥΨ, που μας ενημερώνουν εγγράφως οτι είναι άγονες οι διαπραγματεύσεις και την λήξη τους.

2.       Αποχή όλων των σωματείων μελών μας και των εργαζομένων στον κλάδο, από όλες τις «κοινωνικές εκδηλώσεις» των εταιριών μελών της Ε.Τ (ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ-ΤΙΤΑΝ-ΧΑΛΥΨ).

3.     Συνδιάσκεψη όλων των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων Μελών μας, ώστε να αποφασίσουμε την μορφή των κινητοποιήσεων του κλάδου και την τρόπο της κλιμάκωση τους.

Οι εργαζόμενοι στην τσιμεντοβιομηχανία δεν θα κάνουν βήμα πίσω.

Η εργασιακή ειρήνη δεν χαρίζεται, κερδίζεται μέσω της αξιοπρεπούς συμπεριφοράς των εργοδοτών και του σεβασμού τους στους εργαζόμενους που τους στήριξαν αγόγγυστα μέχρι σήμερα, καταθέτοντας ιδρώτα και αίμα!



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ





ΧΑΝΤΖΙΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ                         ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ