Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.omtsim.gr και για τη βελτίωση της online εμπειρία σας.

Αποκτώντας πρόσβαση στο www.omtsim.gr αποδέχεστε και την χρήση των cookies.

Εργοστάσιο Χαλκίδας

5/7/2012

Προς Σωματεία Μέλη μας

Koιν. – Γ.Σ.Ε.Ε

           - Εταιρίες ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, ΤΙΤΑΝ, ΧΑΛΥΨ

 

Συνάδελφοι,

Με απογοήτευση και έκπληξη γινόμαστε για μια ακόμα φορά μάρτυρες εργοδοτικών ενεργειών, που σκοπεύουν να αποδομήσουν περαιτέρω τις εργασιακές σχέσεις. Μεταξύ των καθημερινών, πλέον, περιστατικών συγκαταλέγεται και η άσκηση της από 2-7-2012 αγωγής της τσιμεντοβιομηχανίας «ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ», προς το Μονομελές Πρωτοδικείο της Χαλκίδος η οποία στρέφεται κατά του Σωματείου Εργαζομένων στο Εργοστάσιο ΑΓΕΤ Χαλκίδος. Με αυτήν η ΑΓΕΤ ζητά να αναγνωριστεί από το Δικαστήριο ότι η επί δυόμισι ολόκληρα χρόνια απαρέγκλιτα εφαρμοζόμενη κλαδική σύμβαση εργασίας της τσιμεντοβιομηχανίας δεν βρίσκεται σε ισχύ, και συνεπώς, η ΑΓΕΤ δεν οφείλει να καταβάλει τις παροχές της κλαδικής ΣΣΕ στους εργαζόμενους του Εργοστασίου της Χαλκίδος.

Με την αυτήν την πρωτοφανή στα χρονικά ενέργειά της, η εταιρεία διαρρηγνύει μονομερώς την με κόπο και αγώνες κατακτημένη εργασιακή ειρήνη και καταδεικνύει έμπρακτα την αδιαφορία και απαξίωσή της απέναντι στο θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τόσο απέναντι στην Ομοσπονδία μας (με την οποία οι διαπραγματεύσεις για σύναψη νέας κλαδικής ΣΣΕ είναι σε εξέλιξη), όσο και απέναντι στο Σωματείο της Χαλκίδος.

Για άλλη μια φορά, οι εργαζόμενοι του κλάδου καλούμαστε εμπράκτως να επιδείξουμε την αντίθεσή μας σε κάθε παράνομη και άδικη παραβίαση των δικαιωμάτων μας.

 

Γι’ αυτό, καταγγέλλουμε την κακόπιστη στάση της ΑΓΕΤ να αμφισβητήσει, με τον πλέον επίσημο τρόπο, την ισχύ της σύμβασης που η ίδια και οι άλλες εταιρείες του κλάδου τηρούν και εφαρμόζουν επί δυόμισι ολόκληρα χρόνια.

Καλούμε την ΑΓΕΤ, ακόμα και αυτήν την ύστατη στιγμή να παραιτηθεί από την εν λόγω αγωγή της, επιβεβαιώνοντας τη συμμόρφωσή της στην εφαρμοζόμενη κλαδική μας συλλογική σύμβαση εργασίας, και

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας προς το Σωματείο εργαζομένων στο Εργοστάσιο της Χαλκίδος, προς το οποίο θα παράσχουμε τόσο νομική όσο και συνδικαλιστική συνδρομή, στηρίζοντας, έτσι, το δίκαιο αγώνα του για σύναψη νέας επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΧΑΝΤΖΙΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ                                         ΣΚΟΥΦΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ