Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.omtsim.gr και για τη βελτίωση της online εμπειρία σας.

Αποκτώντας πρόσβαση στο www.omtsim.gr αποδέχεστε και την χρήση των cookies.

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021

27/4/2021

Συνάδελφοι,

Γιορτάζουμε και φέτος την Πρωτομαγιά, ημέρα αγώνα για δουλειά, ελευθερία, ισότητα και δικαίωμα για μια καλύτερη ζωή.

Μετά από 135 χρόνια από την απεργία στο Σικάγο για το 8ωρο, η κυβέρνηση επιχειρεί με το νέο νομοσχέδιο-έκτρωμα, να καθιερώσει το 10ωρο, τις απλήρωτες υπερωρίες, να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση, να ενισχύσει τις ατομικές συμβάσεις και να καθιερώσει «εξελιγμένες» μορφές εργασίας, όπως η τηλεργασία, στο βωμό των επιχειρησιακών συμφερόντων.

Η κατάσταση στη χώρα μας, λόγω και της πανδημίας, με την υγεία, την παιδεία και την οικονομία να παραπαίουν, είναι δραματική. Τα ποσοστά της ανεργίας έχουν γιγαντωθεί, η ανασφάλεια και ο φόβος είναι διάσπαρτα παντού, με αποτέλεσμα, όλα αυτά να συνθέτουν ένα ζοφερό μέλλον.

Συνάδελφοι,

Όλοι εμείς, έχουμε χρέος να προστατεύσουμε αυτά που κάποιοι πριν από εμάς κατάφεραν με τον αγώνα και το αίμα τους να κερδίσουν. Έχουμε την ευθύνη για τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές, να προασπίσουμε τα κεκτημένα.

Πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, γιατί διαφορετικά, οι μαύρες σελίδες που γράφονται στα εργασιακά, θα έχουν και την υπογραφή μας. Τίποτα δε μας χαρίστηκε, αλλά αντιθέτως όλα κερδήθηκαν με θυσίες και αγώνα.

Ήρθε λοιπόν η ώρα της απόφασης: 

Γενιά της τιμής, όπως τότε, ή γενιά της ντροπής;

Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΧΑΝΤΖΙΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ                                                                                          ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ