Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.omtsim.gr και για τη βελτίωση της online εμπειρία σας.

Αποκτώντας πρόσβαση στο www.omtsim.gr αποδέχεστε και την χρήση των cookies.

Διαμαρτυρία με 4ωρη στάση για Εργοστάσιο Χαλκίδας

28/3/2014

Προς -Σωματεία Μέλη μας

         - Γ.Σ.Ε.Ε.

         -Εργατικά Κέντρα-Ομοσπονδίες N. Aττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας.

        

Ανακοίνωση


 

Συνάδερφοι –σσες,

                               Εδώ και ένα χρόνο οι συνάδελφοί μας στο τσιμεντάδικο της Χαλκίδας, βιώνουν την σκληρότητα της εργοδοτικής αναλγησίας και αντικρίζουν το πραγματικό πρόσωπο της κοινωνικής εταιρικής «ευθύνης» πίσω από την μάσκα της επίφασης…!

Το 5% των εκεί εργαζόμενων σύρονται κάθε μήνα αβοήθητοι στα δόντια του μινώταυρου της ανεργίας….! Ένα σύγχρονο εργοστάσιο αξίας εκατομμυρίων (λεφτά υπάρχουν), έχει αφεθεί στο έλεος της σκουριάς ως μνημείο επίτευξης γνωστών, άλλα ανομολόγητων επιχειρηματικών σχεδίων, ένα τραγικό σύμβολο της εργοδοτικής βαναυσότητας… στην χώρα των καρτέλ, των ανύπαρκτων συμβάσεων εργασίας και των προσεχώς ομαδικών απολύσεων…!

Η Ομοσπονδία Τσιμέντων, αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει τον αγώνα των συναδέλφων μας στο τσιμεντάδικο της Χαλκίδος, προκηρύσσοντας 4ωρη στάση εργασίας 11:00-15:00 στις 26-03-2014.

Καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι στον κλάδο να παρευρεθούν έξω από τα γραφεία της εταιρίας ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ-Lafarge (μέλους της Ένωσης Τσιμεντοβιομηχανιών Ελλάδος) στην Παιανία-Αττικής, προκειμένου όλοι μαζί να διαμαρτυρηθούμε για αυτή την γενικευμένη νεοφεουδαρχική συμπεριφορά των εργοδοτών στην χώρα μας.  

Η ευθύνη της μετατροπής των ανθρώπων σε φτηνές αναλώσιμες μονάδες παραγωγής είναι συλλογική. Η απαξίωση της ανθρώπινης φύσης και ο περιορισμός της σε έναν εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα είναι δεδομένη, είναι χρέος μας να συσπειρωθούμε και να αντιδράσουμε. Αν δεν βρεθούμε αλληλέγγυοι στο πλευρό κάθε αδικημένου και εξαπατημένου, αν δεν φροντίσουμε να αντισταθούμε σε κάθε έκφανση της ζωής μας και δεν συνειδητοποιήσουμε ότι είναι θέμα χρόνου να βρεθούμε όλοι μας στην είσοδο της ανθρώπινης κρεατομηχανής, είμαστε άξιοι της μοίρας μας…!

Αποδεικνύεται καθημερινά, ότι τα μεγάλα λόγια των εργοδοτών, περί εργασιακής ειρήνης και κοινωνικής ευθύνης…., τα περί σεβασμού των θεσμών, των κοινωνικών εταίρων, του περιβάλλοντος, του διαλόγου και των εργαζομένων, έγιναν εμετός στο πρόσωπο μας…!

Ο «ελεύθερος ανταγωνισμός» και η Ευρώπη των λαών μετετράπησαν   σε επιχειρηματικά καρτέλ, και στρατόπεδα νεόδουλων, Η δημοκρατία και η διαφάνεια, μετουσιώθηκαν σε συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, σε ανίερη συμμαχία μεταξύ των εργοδοτών, της τρόικας και των υποτελών φορολάγνων πολιτικών….!

Επέλεξαν μονομερώς να κηρύξουν ένα πόλεμο εις βάρος μας, δεν μας απομένει παρά να επιλέξουμε τον τρόπο και τον χρόνο που θα διεξαχθεί…!

Ζούμε στην εποχή που η Τροία ψάχνει τον δούρειο ίππο της…!

Νομοτελώς ο ψάχνων ευρίσκει και ο πίνων μεθά.

 

 

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΧΑΝΤΖΙΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ                                                 ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ