Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.omtsim.gr και για τη βελτίωση της online εμπειρία σας.

Αποκτώντας πρόσβαση στο www.omtsim.gr αποδέχεστε και την χρήση των cookies.

ΔΕΘ 2015

31/8/2015


Προς Σωματεία Μέλη μας


 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Στις 5 Σεπτέμβρη, η Ομοσπονδία μας συμμετέχει στην μεγάλη εργατική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια της Διεθνούς Εκθέσεως της Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ).

Είναι η Πέμπτη συνεχή χρονιά που οι δυνάμεις της εργασίας προσπαθούν αντιπαλέψουν τα καταστροφικά μνημόνια (παλιά και νέα), καθώς και τις πειθήνιες πολιτικές δυνάμεις που τα ψηφίζουν και τα εφαρμόζουν εξυπηρετώντας την εγκαθίδρυση της νεοφεουδαρχίας, την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και την εφαρμογή του νεοφιλελευθέρου δόγματος Τ.Ι.Ν Α* (There Is No Alternative - δεν υπάρχει εναλλακτική).

Οι μνημονιακοί νόμοι καταβαράθρωσαν τα εργασιακά δικαιώματα, φτωχοποιούν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, γιγαντώνουν την ανεργία και εντάσσουν την πατρίδα μας σε καθεστώς υποτέλειας και εποπτείας.

Οι κυβερνήσεις αλλάζουν συνεχώς, αλλά οι πολιτικές παραμένουν οι ίδιες για το λαό και τους εργαζόμενους. Φτάνει ως εδώ..!

Όλοι αυτοί εξυπηρετητές μέχρι σήμερα, παράγουν μονάχα πολιτικές φτώχειας και εξαθλίωσης, που έχουν στόχο το φτηνό εργατικό κόστος και την εκμετάλλευση του.

Οι τελευταίες εξελίξεις μετά την μνημονιακή μετάλλαξη του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ και την ακύρωση του δημοψηφίσματος, με τον ίδιο τρόπο που ακυρώνει τους ελάχιστους νόμους που κατάφερε να ψηφίσει πριν την ολική του υποταγή. Υιοθετώντας κι άλλους νέους, επαχθέστατους ταπεινωτικούς όρους επιτήρησης και υποτέλειας, όλα αυτά όχι μόνο δεν κάμπτουν την διάθεση μας να αγωνιστούμε μέχρι την οριστική μας νίκη, αλλά μας κάνουν πιο δυνατούς και ατσαλώνουν την θέληση μας για αγώνα.!

Ή αυτοί, ή εμείς… ή αυτοί που επιθυμούν την δουλεία, την εξαθλίωση και τον φόβο, ή εμείς που επιθυμούμε την αξιοπρεπή συνύπαρξη όλων των ανθρώπων, την πρόοδο, τον πολιτισμό, την χωρίς περιορισμούς μόρφωση, εργασία και την άνευ όρων πρόσβασή στην υγεία για όλους…!

Γιατί εμείς που παράγουμε τον πλούτο και την γνώση δεν υπηρετούμε το δόγμα Τ.Ι.Ν.Α, αλλά την αναγέννηση και τον ανθρωπισμό, γιατί για εμάς δεν είναι όλα εμπόρευμα, είναι κοινωνικά αγαθά, για εμάς το νερό, η γη και η ενέργεια δεν ανήκουν στις πολυεθνικές και στους φεουδάρχες, αλλά στον πλανήτη και σε όλους τους ανθρώπους που αγόγγυστα αυτός  κουβαλά..!

Η Ομοσπονδία Τσιμέντων θα είναι παρούσα σε όλους τους αγώνες με τα σωματεία μέλη της και με όλους τους άνεργους και εργαζόμενους αυτού του τόπου.

Και θα τους δώσουμε όλους τους αγώνες που θα χρειαστεί, μέχρι την τελική νίκη των δυνάμεων της εργασίας και την αποκατάσταση της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης.

Δεν θα εγκαταλείψουμε τους απολυμένους συναδέλφους μας, δεν θα γυρίσουμε την πλάτη στους άνεργούς και τους συνταξιούχους και δεν θα απολέσουμε κανένα εργασιακό μας δικαίωμα.

Αντίθετα θα διεκδικήσουμε και θα αγωνιστούμε όχι μόνο για όσα μας υφάρπαξαν, αλλά και για ότι και όσα δικαιούμαστε και μας ανήκουν, θα καταβάλουμε έναν αγώνα μέχρι τέλους.

 

Εκεί θα αναμετρηθούμε με τα αντεργατικά, αντιλαϊκά, άδικα μέτρα των μνημονίων.                                         

ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ

Για την ακύρωση των Μνημονίων, την υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας.

Δηλώνουμε ότι ΔΕΝ παραιτούμαστε από τις διεκδικήσεις μας και ΔΕΝ αποχωρούμε από τον αγώνα μέχρι το τέλος.

Θα αγωνιστούμε για το ΟΧΙ, για την ολική αποκατάσταση της Δημοκρατίας και της Εθνικής κυριαρχίας …!

Ο λαός δεν είναι η κάθε λέξη του συντάγματος, είναι οι υπερασπιστές του Συντάγματος και της Δημοκρατίας, το σύνταγμά δεν είναι λέξεις, είναι ιστορία, ιδέες, αγώνες και αίμα…!

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠ’ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ.

 

Όλοι μαζί θα διαδηλώσουμε με τα άλλα συνδικάτα το ΣΑΒΒΑΤΟ 05-09-2015, ώρα 18:00 στο άγαλμα του Βενιζέλου.

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΘΕΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΧΑΝΤΖΙΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓ.                       ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ