Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.omtsim.gr και για τη βελτίωση της online εμπειρία σας.

Αποκτώντας πρόσβαση στο www.omtsim.gr αποδέχεστε και την χρήση των cookies.

Βαρέα & Ανθυγιεινά

2/1/2012

Προς Σωματεία Μέλη μας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Με τον νέο χρόνο, μαζί τις ευχές μας για υγεία και ευημερία, οι εγχώριες και αλλοδαπές δυνάμεις που κυβερνούν αυθαίρετα τη χώρα μας αποκάλυψαν και το αντεργατικό τους μίσος ενάντια στον κλάδο μας.

Όπως γνωρίζουμε, ήδη από την 24-11-2011, έχει ανακοινωθεί επίσημα ο νέος κανονισμός βαρέων και ανθιυγεινών επαγγελμάτων. Σύμφωνα με αυτόν, παρά τον εξοβελισμό από την σχετική λίστα 180.000 εργαζομένων, ο κλάδος μας παρέμεινε αλώβητος, καθώς οι εργαζόμενοι στους εργοστασιακούς χώρους της τσιμεντοβιομηχανίας, προβλεπόταν, να υπάγονται στην κατηγορία των ΒΑΕ, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση.

Η σχετική δημοσίευση έγινε τόσο με επίσημο δελτίο τύπου του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, που παραμένει ακόμα και σήμερα αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα της Κυβέρνησης στο διαδίκτυο, στη θέση http://government.gov.gr/2011/11/23/23287/, όσο και με δημοσίευση στο διαδίκτυο της σχετικής Υπουργικής Απόφασης που βρίσκεται ακόμα και σήμερα αναρτημένη στην διεύθυνση: http://government.gov.gr/wp-content/uploads/2011/11/%CE%91%CF%80%CF%8C%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%85%CE%B3%CE%B9%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%AC.pdf

 

Η τεράστια αυτή, όμως, επιτυχία της ομοσπονδίας μας, που προέκυψε μετά από συντονισμένες και επίμονες προσπάθειές μας, όντας οι μόνοι που διαθέταμε σχετική μελέτη ειδικών εμπειρογνωμόνων για την εργασιακή υγεία στην τσιμεντοβιομηχανία, ενόχλησε τα «γνωστά – άγνωστα» κέντρα εξουσίας που σκοπεύουν να εξαθλιώσουν τον εργαζόμενο λαό προς ίδιον όφελος.

Έτσι, με παντελώς παράνομες και αδιαφανείς διαδικασίες, το κείμενο της Υπουργικής Απόφασης του νέου Κανονισμού των ΒΑΕ νοθεύτηκε, ώστε να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης με τροποποιημένη διατύπωση. Έτσι, για τους εργαζόμενους στις τσιμεντοβιομηχανίες προβλέπεται να παραμένουν στα ΒΑΕ «Όλο το απασχολούμενο εντός του εργοστασιακού χώρου προσωπικό εκτός των υπαλλήλων γραφείου».

Η αυθαίρετη αυτή εξαίρεση των υπαλλήλων γραφείου από τα ΒΑΕ έγινε κατά παράβαση της ήδη υπογεγραμμένης από τον Υπουργό Εργασίας Υπουργικής Απόφασης, του Πορίσματος της Διαρκούς Επιτροπής Κρίσεως ΒΑΕ, καθώς και της σχετικής Γνωμοδότησης του Συμβουλίου Κοινωνικής Ασφάλισης. Το νοθευμένο κείμενο της Υπουργικής Απόφασης περιέχεται στο ΦΕΚ με αριθμό 2778, το οποίο, ενώ φέρει ημερομηνία δημοσίευσης 2-12-2011, κυκλοφόρησε σκόπιμα στις 21-12-2011, παραμονές εορτών, για να διαφύγει της προσοχής μας.

Συνάδελφοι, οι απροκάλυπτες παρανομίες των εχθρών των Ελλήνων εργαζομένων απαιτούν την ενότητα και την ομόφωνη αντίδρασής μας. Στέλνουμε το μήνυμα σε όλους:

Καταγγέλλουμε τις νοθείες των «γνωστών άγνωστων» κέντρων εξουσίας που λυμαίνονται τη χώρα μας, υποστηριζόμενα από το νόθο κυβερνητικό συνονθύλευμα που εξυπηρετεί εγχώρια και αλλοδαπά συμφέροντα στις πλάτες του εργαζόμενου λαού.

Καλούμε τον Υπουργό Εργασίας να αναλάβει τις ευθύνες του και να λογοδοτήσει για τις παρανομίες που γίνονται με τη σφραγίδα του, διαφορετικά να ομολογήσει ότι δεν κυβερνά ο ίδιος αλλά ξένα χέρια το Υπουργείο του και να παραιτηθεί.

 Συνάδελφοι, για άλλη μια φορά η Ομοσπονδία είναι αποφασισμένη να προασπίσει με κάθε κόστος και με όλες τις δυνάμεις της τα δικαιώματα και δίκαια αιτήματα του κλάδου μας, και σας διαβεβαιώνει ότι θα ενεργήσει με κάθε νόμιμο μέσο για την κατάργηση αυτής της απροκάλυπτα παράνομης αδικίας σε βάρος μας.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                              Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΧΑΝΤΖΙΑΡΑΣ ΕΥΑΓ.                                                                 ΣΚΟΥΦΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ