Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.omtsim.gr και για τη βελτίωση της online εμπειρία σας.

Αποκτώντας πρόσβαση στο www.omtsim.gr αποδέχεστε και την χρήση των cookies.

Απεργία 26-9-2012

26/9/2012

Συνάδελφοι-σες,

                         Για μιά ακόμα φορά η Ελληνική κυβέρνηση και η νεοφιλελεύθερη τακτική της, σε συνεργασία με τους `μάγους` της Τρόικας που βρίσκονται στο τιμόνι του Ευρωπαικού πυρήνα, προσπαθούν με τα νέα μέτρα που εφηύραν να εξαθλιώσουν για μία ακόμα φορά τον Έλληνα εργαζόμενο και να οδηγήσουν τη χώρα μας στη χρεωκοπία. Σκοπός τους είναι να παράγουν στη χώρα μας φθηνά προιόντα με τα φθηνά μεροκάματα των Ελλήνων που θέλουν να δημιουργήσουν για να τα εκμεταλευτούν οι ίδιοι.

Γιά άλλη μιά φορά προσπαθούν να μας πείσουν οτι τα μέτρα που θα παρθούν θα εξυγιάνουν τα δημοσιονομικά ελλείμματα και θα βγάλουν τη χώρα μας απο το τέλμα.

Δυστυχώς τα μέτρα που μας έχουν εφαρμόσει μέχρι σήμερα και μας εξαθλίωσαν είναι προς την αντίθετη κατεύθυνση, ξεχνώντας τη λέξη ανάπτυξη που θα δώσει πραγματική ανάσα σε όλους.

Η εύκολη λύση για αυτούς είναι απλά μαθηματικά, μειώνοντας τους μισθούς και τις συντάξεις των εργαζομένων και κάνοντας την μαθηματική πράξη, βλέπουν την διαφορά.

Εμείς σαν εργαζόμενοι απορρίπτουμε κατηγορηματικά κάθε νομοθετική ρύθμιση που αφορά τους κατώτατους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, τις προθέσεις τους για μείωση των αποζημιώσεων για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και οτιδήποτε αντεργατικό μπορούν να εφαρμόσουν.

Για όλα αυτά, σας καλούμε να συμμετάσχετε στην Γενική πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ στις 26-9-12 με συγκέντρωση στο πεδίο Άρεως στις 11.00.

Τα συνδικάτα έδωσαν και δίνουν σκληρές μάχες και μεγάλους αγώνες για να αποκρούσουν και να ακυρώσουν αυτές τις νεοφιλελεύθερες τακτικές.

Δίνουν μάχες για να σωθεί η χώρα μα πάνω απο όλα να σωθούν οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ αυτής της χώρας.

Απαιτείται λοιπόν σε αυτή τη δύσκολη και άνιση μάχη η μέγιστη δυνατή ενότητα στον αγώνα και στη πάλη. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια ξεχωριστών δράσεων και συμπεριφορών.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΧΑΝΤΖΙΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ                                   ΣΚΟΥΦΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ