Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.omtsim.gr και για τη βελτίωση της online εμπειρία σας.

Αποκτώντας πρόσβαση στο www.omtsim.gr αποδέχεστε και την χρήση των cookies.

Απεργία 20-2-2013

20/2/2013

Προς Σωματεία Μέλη μας

Ανακοίνωση Γενικής Πανελλαδικής Απεργίας

Η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας μας αποφάσισε ομόφωνα, την στήριξη και συμμετοχή του κλάδου μας στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ στις 20-2-2013 με καθολική και ουσιαστική συμμετοχή όλων των εργαζομένων του κλάδου, στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που θα οργανώσει η ΓΣΕΕ και τα εργατικά κέντρα σε όλη τη χώρα.


Τα αιτήματα της απεργίας είναι:

· Κατάργηση του μέτρου της επίταξης και των ποινικών διατάξεων, που αποτελούν απαράδεκτα για τις σημερινές συνθήκες υπολείμματα ανώμαλου νομικού καθεστώτος του παρελθόντος για την καθυπόταξη και τον αυταρχικό περιορισμό του θεμελιώδους συνδικαλιστικού δικαιώματος της απεργίας.

· Την κατάργηση όλων των αντιδραστικών ρυθμίσεων, υποκριτικά εκσυγχρονιστικών, που εμφανέστατα αποβλέπουν να θέσουν εμπόδια, ικανά ν’ αναιρέσουν στον πυρήνα τους τα δύο κορυφαία δημοκρατικά κοινωνικά δικαιώματα, της συλλογικής οργάνωσης και της απεργίας, κατά παραβίαση κάθε έννοιας συνταγματικής νομιμότητας και διεθνούς έννομης τάξης.

· Άμεση κατάρτιση και αποφασιστική εφαρμογή πολιτικών κυρίαρχου κράτους για την αναθεώρηση εκ βάθρων των παταγωδώς αποτυχημένων, καθ’ υπόδειξη των τεχνοκρατών εκπροσώπων των δανειστών, πολιτικών, που εκτίναξαν τον αριθμό των ανέργων και υποαπασχολούμενων σε τριτοκοσμικά μεγέθη.

· Κατάργηση των πολιτικών και των αποφάσεων, που ουσιαστικά κατήργησαν τους μισθούς και τις συντάξεις της πλειοψηφίας του πληθυσμού, σε επίπεδο κάτω της στοιχειωδώς αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Απαιτούμε:

· Εδώ και τώρα υπογραφή και εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

· Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων.

· Άμεσο τερματισμό του αυταρχισμού και της φτωχοποίησης του λαού μας.

Συνάδελφοι-σσες, στο θέατρο του κυβερνητικού παραλόγου, στο θέατρο του οικονομικού και κοινωνικού μαρασμού, οι ρημαχτές των ζωών μας προσπαθούν μέσω του φόβου, των επίπλαστων ενοχών και της ψυχολογικής ομηρείας να μας καταστήσουν θλιβερούς και παθητικούς θεατές του δράματός μας.

Απαιτείται λοιπόν σε αυτή τη δύσκολη και άνιση μάχη η μέγιστη δυνατή ενότητα στον αγώνα και στη πάλη. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια ξεχωριστών δράσεων και συμπεριφορών.

Σας καλούμε στο Πεδίο Άρεως την Τετάρτη 20-2-2013 στις 11.00

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ



          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΧΑΝΤΖΙΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ                                                   ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Χ. ΓΙΩΡΓΟΣ