Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.omtsim.gr και για τη βελτίωση της online εμπειρία σας.

Αποκτώντας πρόσβαση στο www.omtsim.gr αποδέχεστε και την χρήση των cookies.

Απεργία 17-05-2017

11/5/2017

Συνάδελφοι,

        Η Ομοσπονδία μας συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ στις 17 Μαίου 2017 απαντώντας στην Κυβέρνηση για την συμφωνία του 4ου μνημονίου.

Η συγκυβέρνηση που εμπορεύτηκε την ελπίδα υπέγραψε το κατά σειρά 4ο μνημόνιο μετά από μια δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση, απειλώντας με ισοπέδωση την κοινωνία και ταυτόχρονα γκρεμίζοντας ότι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος, χωρίς ντροπή συμφώνησαν να περικόψουν τις συντάξεις κύριες και επικουρικές, ενώ καταργούν και την διοικητική προέγκριση του Προέδρου του ΑΣΕ για τις ομαδικές απολύσεις.

Προχωρούν ακάθεκτοι στην πλήρη αποδόμηση του Ελληνικού Κράτους, της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής ασφάλισης, καθημερινά αποδομούνται οι εργασιακές σχέσεις και η χώρα βυθίζεται σε ένα καθεστώς μεσαιωνικού μεσαίωνα.

Αντί η κυβέρνηση να προτάξει την ΑΝΑΠΤΥΞΗ και την ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, τον ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΜΟ της δημόσιας διοίκησης και την ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ της χώρας συνεχίζει τον δρόμο της λιτότητας, της ύφεσης και της ανεργίας, που οδηγεί σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο.

ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΞΕΚΑΘΑΡΟ, ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ

 Απέναντι σε αυτή τη πολιτική το συνδικαλιστικό κίνημα θα συνεχίσει να ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΙΣ 11:00  ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ.

Όλοι να είμαστε εκεί                                                            ΜΟΝΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

 

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                      Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΝΤΖΙΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ                                                            ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ