Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.omtsim.gr και για τη βελτίωση της online εμπειρία σας.

Αποκτώντας πρόσβαση στο www.omtsim.gr αποδέχεστε και την χρήση των cookies.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 82η ΔΕΘ

5/9/2017

Η Ομοσπονδία μας καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου μας, τους συνταξιούχους και τους ανέργους να συμμετέχουν μαζικά και αγωνιστικά στο συλλαλητήριο το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη στις 6 το απόγευμα (άγαλμα Βενιζέλου) που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη με αφορμή των εγκαινίων της 82ης Διεθνούς Έκθεσης.

Η κυβέρνηση συνεχίζει την επίθεσή της στα δικαιώματα των εργαζομένων, συμφωνώντας με τους δανειστές ουσιαστικά για ένα 4ο μνημόνιο. Εθελοτυφλώντας για τις ήδη ολέθριες συνέπειες σε βάρος των εργαζομένων, αφού εφάρμοσε με μεγάλη ευλάβεια το 3ο μνημόνιο που υπέγραψε, το ενίσχυσε με νέες δεσμεύσεις για πρόσθετα σκληρά και επώδυνα μέτρα, απειλώντας την κοινωνία με πλήρη ισοπέδωση και συλλογική αφωνία, εξουδετερώνοντας τα μέσα συλλογικής δράσης των εργαζομένων και γκρεμίζοντας ταυτόχρονα ό,τι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις μας.

Απέναντι στη νέα λαίλαπα μέτρων που υλοποιεί η κυβέρνηση ο αγώνας είναι μονόδρομος.

Αγωνιζόμαστε για την προστασία της αξιοπρέπειας των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων.

Αγωνιζόμαστε για τις επόμενες γενεές για μια κοινωνία με σταθερή και πλήρη εργασία για όλους με ίσα δικαιώματα, υγεία και ασφάλεια, δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, συντάξεις και ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.

 

 

Όλοι και όλες κατανοούμε την ανάγκη των κινητοποιήσεων  στην Θεσσαλονίκη στις 9 Σεπτέμβρη να είναι ξεχωριστής δυναμικής και μαζικότητας ανάλογη της επίθεσης που δεχόμαστε, να είναι ενδιάμεσος σταθμός αλλά ταυτόχρονα και νέα αφετηρία για αγώνα με νέα ορμή, νέα ενότητα και νέα δυναμική για την ανατροπή των αντιλαϊκών και αντιμνημονιακών μέτρων.

 

ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ  ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Όλοι έχουμε υποχρέωση να είμαστε εκεί.

 

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                      Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΧΑΝΤΖΙΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ                                                               ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ