Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.omtsim.gr και για τη βελτίωση της online εμπειρία σας.

Αποκτώντας πρόσβαση στο www.omtsim.gr αποδέχεστε και την χρήση των cookies.

Αλλαγές σε Βαρέα & Ανθυγιεινά Κλάδου

24/11/2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

                   Aνακοινώθηκε εχθές, 24-11-2011, η νέα λίστα βαρέων και ανθιυγεινών επαγγελμάτων, με τον οποίο μειώνεται κατά 180.000 ο αριθμός των εργαζομένων, που υπάγονται στην κατηγορία αυτή, ώστε να αριθμεί, πλέον, μόλις 365.000 εργαζόμενους.

Μέσα σε αυτήν την διαδικασία δραστικής μείωσης που επιβλήθηκε σε πολλές περιπτώσεις άδικα και αποκλειστικά για οικονομικούς λόγους, παραγνωρίζοντας το είδος και τις επιβαρυντικές συνθήκες της εργασίας πολλών ειδικοτήτων, ο κλάδος μας παρέμεινε αλώβητος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη διατύπωση του κανονισμού, οι εργαζόμενοι στους εργοστασιακούς χώρους της τσιμεντοβιομηχανίας παραμένουν ως προς όλες ανεξαιρέτως τις ειδικότητες στην κατηγορία των ΒΑΕ, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση.

Η παραμονή του κλάδου μας στην κατηγορία των ΒΑΕ, αποτελεί μια τεράστια επιτυχία που προέκυψε μετά από συστηματικές και επίμονες προσπάθειες της ομοσπονδίας μας. Με συντονισμένες ενέργειες και παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας, αποδείξαμε το δίκαιο της διατήρησης όλων των ειδικοτήτων του κλάδου στην κατηγορία των ΒΑΕ, ενώ εν μέσω της μνημονιακής λαίλαπας και των αντεργατικών πολιτικών που εφαρμόζονται σε όλη την Ευρώπη, πλέον, διαπραγματευτήκαμε με σθένος και αποφασιστικότητα, αντικρούοντας όλες τις αντίθετες εισηγήσεις που προβλήθηκαν.

Το μέγεθος της επιτυχίας αυτής καταδεικνύεται, περαιτέρω, με τη σύγκριση της μεταχείρισης που είχαν άλλες κατηγορίες εξίσου σκληρά εργαζομένων, οι οποίες εξαιρέθηκαν, είτε εξ ολοκλήρου είτε τμηματικά, από την κατηγορία των ΒΑΕ.

 

 Συνάδελφοι, για άλλη μια φορά η Ομοσπονδία απέδειξε ότι είναι και ικανή και αποφασισμένη να προασπίσει με κάθε κόστος και με όλες τις δυνάμεις της τα δικαιώματα και δίκαια αιτήματα του κλάδου μας, βασισμένη πάντοτε στην υποστήριξη που αντλεί από τα μέλη της.

Στους νέους αγώνες που απαιτούν οι καιροί, η Ομοσπονδία θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, ώστε μαζί και ενωμένοι να στηρίζουμε το δίκιο του εργαζόμενου, με γνώμονα πάντα το κοινωνικό και εθνικό συμφέρον.