Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.omtsim.gr και για τη βελτίωση της online εμπειρία σας.

Αποκτώντας πρόσβαση στο www.omtsim.gr αποδέχεστε και την χρήση των cookies.

Συνάντηση με Υπουργό Εργασίας για ΤΑΠΙΤ

5/10/2016

Προς Σωματεία Μέλη μας

 

Συνάδελφοι,

                      Η Ομοσπονδία μας μαζί με τις άλλες Ομοσπονδίες που ανήκουμε στο ΤΑΠΙΤ, συναντηθήκαμε με τον Υπουργό Εργασίας κον Κατρούγκαλο την  Δευτέρα 3-10-16 στις 14:30 όπου και θέσαμε τα προβλήματα των ασφαλισμένων μελών μας που προκύπτουν από την εφαρμογή του Ν. 4387/2016. Ο υπουργός επιβεβαίωσε την κυβερνητική βούληση για εφαρμογή του νόμου με την ενοποίηση των τομέων επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας και την ενιαία διαχείριση της περιουσίας των αποθεματικών και των εισφορών και δεν είχε να αντιπροτείνει τίποτα άλλο πέρα από την δυνατότητα κάποιου ασφαλιστικού τομέα  να ζητήσει με αίτησή του μετατροπή σε ΝΠΙΔ υπό την προυπόθεση ότι θα προηγηθεί διαπραγμάτευση και αποδοχή των θεσμών.

Συμφώνησε και με την απόφαση του υφυπουργού κου Πετρόπουλου που ήρε την διαφωνία της πλειοψηφίας του Δ.Σ του ΤΑΠΙΤ με την κυβερνητική Επίτροπο και επέβαλλε την νέα περικοπή στα εφάπαξ του ιδιωτικού τομέα στα πλαίσια `των αρχών της αναλογικότητας, της ανταποδοτικότητας και της ισότητας διασφαλίζοντας ότι το ποσό της εφάπαξ παροχής που θα καταβάλλεται θα υπερβαίνει!!!! το σύνολο των εισφορών`.

Στη πράξη μετά το κούρεμα του 29,77%  το 2012 και το νέο κατά 20% περίπου, απομένει ως εφάπαξ η επιστροφή των εισφορών.

Έχοντας υπόψη τα δικαιώματα των ασφαλισμένων της πρόνοιας τα οποία παραβιάζονται κατάφορα με τον  κυβερνητικό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το κούρεμα των εφάπαξ, που μας επιβλήθηκε αυθαίρετα χωρίς ίχνος διαβούλευσης και αναλογιστικής μελέτης, προχωράμε σε συνεργασία με όλες τις άλλες συνδικαλιστικές ομοσπονδίες σε προσφυγή στο ΣτΕ και την Τετάρτη 5-10-2016 και ώρα 11.30 σε συνέντευξη τύπου στην έδρα του ΤΑΠΙΤ όπου θα ανακοινώσουμε την κλιμάκωση των ενεργειών μας.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΝΤΖΙΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ                      ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ