Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.omtsim.gr και για τη βελτίωση της online εμπειρία σας.

Αποκτώντας πρόσβαση στο www.omtsim.gr αποδέχεστε και την χρήση των cookies.

Συμμετοχή στην Απεργία στις 8 Δεκέμβρη

29/11/2016

Προς τις Διοικήσεις Σωματείων Μελών μας

 

Συνάδελφοι,

     Την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 2016 είναι η ημέρα Γενικής Πανελλαδικής Απεργίας που έχουν προκηρύξει τα Συνδικάτα και η ΓΣΕΕ στις 11 το πρωί στο Πεδίο του Άρεως.

 Σας καλούμε να συμμετέχετε στην απεργία και να δώσουμε όλοι μαζί μια απάντηση  στα αδιέξοδα των καταστροφικών μνημονίων και να στείλουμε ένα δυνατό πολιτικό και κοινωνικό μήνυμα σε εργοδότες, Κυβέρνηση και Δανειστές.

 Τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά και συνεχή,  τα δε βάρη που ήδη σηκώνουμε στις πλάτες μας δυσβάσταχτα.

Είμαστε για πολλοστή φορά αντιμέτωποι με νέες και παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και με επώδυνες αποφάσεις της Κυβέρνησης, που εθελοτυφλώντας στις ολέθριες συνέπειες σε βάρος της μισθωτής εργασίας, στοχεύουν πια ευθέως στην καρδιά της εργατικής προστασίας.

Θέλουμε τώρα πίσω τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας, γιατί σε εμάς στηρίζεται το μέλλον της χώρας κύριοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

• Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των εργατικών δικαιωμάτων, στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους και στη διαρκή ομηρία των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών στις μνημονιακές δεσμεύσεις.

 

• Σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες.

Κατάργηση όλης της μνημονιακής νομοθεσίας που διέλυσε το συλλογικό Εργατικό Δίκαιο. Καμία πράξη άρσης της απόλυτης απαγόρευσης του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών.

• Ενίσχυση της προστασίας από τις απολύσεις (ατομικές και ομαδικές). Επείγοντα μέτρα για την προστασία των θέσεων εργασίας πλήρους και σταθερής εργασίας.

• Άμεση κατάργηση των μνημονιακών μέτρων που μετατρέπουν τις συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα φτώχειας και εργαλείο πρόσθετης φορολόγησης.

• Αποτροπή των πολιτικών της ύφεσης, της αποβιομηχάνισης, των ιδιωτικοποιήσεων – εκποιήσεων του εθνικού πλούτου σε πανίσχυρους εγχώριους και διεθνείς ομίλους.

 Όχι στο ξεπούλημα που απαιτούν οι διεθνείς δανειστές.

• ΤΕΛΟΣ στη φτωχοποίηση, στον αυταρχισμό, στις πολιτικές βίαιης και αντιδημοκρατικής προσβολής των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΦΤΑΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ – ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2016

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

 

       O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΝΤΖΙΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ                                                   ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ