Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.omtsim.gr και για τη βελτίωση της online εμπειρία σας.

Αποκτώντας πρόσβαση στο www.omtsim.gr αποδέχεστε και την χρήση των cookies.

Προς Σωματεία Ενημέρωση για ΣΣΕ

16/4/2020

Προς Σωματεία Μέλη μας

Συνάδελφοι,

Μετά από μία δύσκολη και μακροχρόνια διαπραγμάτευση, φτάσαμε τελικά, σήμερα 14 Απριλίου 2020, στην υπογραφή κλαδικής Σ.Σ.Ε, που εκτός όλων των λοιπών όρων που αναφέρονται στη σύμβαση, επιπλέον συμφωνήθηκαν τα παρακάτω:

Στο προσωπικό που υπάγεται στην ως άνω κλαδική ΣΣΕ, θα καταβληθούν εφάπαξ διατακτικές σίτισης αξίας 200 € για τα έτη 2019 και 2020. (Παροχές σίτισης που τυχόν ήδη καταβάλλονται και που θα συνεχίσουν να καταβάλλονται δυνάμει ΣΣΕ ή διμερούς συμφωνίας ή κατ' έθιμο πρακτικής και που τυχαίνει να είναι ανώτερες από τις καθοριζόμενες στην παρούσα ΣΣΕ, διατηρούνται σε ισχύ και σε περίπτωση συρροής καταβάλλεται η υψηλότερη).
Πρόβλεψη δυνατότητας χρήσης υπηρεσιών ασθενοφόρου με ίδια ή μη μέσα, στα Εργοστάσια.
Καταργείται η προβλεπόμενη στο άρθρο 7 της από 19.7.17 κλαδικής ΣΣΕ Τσιμεντοβιομηχανίας μείωση κατά 17,5% των καταβαλλόμενων ποσών σε ευρώ, για οκτάωρη απασχόληση νύκτας και Κυριακής.

Το γνωστό οικονομικό περιβάλλον της κρίσης που μας ταλαιπωρεί χρόνια, η πρωτόγνωρη κατάσταση της πανδημίας που ζούμε και οι άσπονδοι φίλοι μας, χαρακτήρισαν αυτή την ιδιαίτερη διαπραγμάτευση.

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, ήταν αρκετές, αν αναλογιστεί κανείς τις αρχικές απαιτήσεις της ΕΝΩΣΗΣ  ΤΣΙΜΕΝΤΟΜΗΧΑΝΙΑΣ για μειώσεις μισθών που έφταναν στο ποσοστό του 32%, για μείωση στο συνολικό ποσοστό των τριετιών, για κατάργηση της οικονομικής ενίσχυσης επιδόματος αδείας κλπ, που αποκρούσαμε αποτελεσματικά, και τελικά φτάσαμε στην τελική συμφωνία που σας αναφέραμε.

Συνάδελφοι,

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ μας, έχει την ικανότητα να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του κλάδου, αρκεί να κατανοήσουμε όλοι, ότι η αλληλεγγύη και η ενότητα είναι τα αδιαμφισβήτητα όπλα μας για να επιτευχτεί ο στόχος.

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                              Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

       Β. ΧΑΝΤΖΙΑΡΑΣ                                                                                                Α. ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ