Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.omtsim.gr και για τη βελτίωση της online εμπειρία σας.

Αποκτώντας πρόσβαση στο www.omtsim.gr αποδέχεστε και την χρήση των cookies.

Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

24/11/2017

Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

 

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Η 25η Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας κατά των Γυναικών. Η  ETUC (Eυρωπαική Συνομοσπονδία)  καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να αναλάβουν δράση για την ανατροπή αυτής της κοινωνικής μάστιγας.

Η ETUC  υπογραμμίζει την αποτελεσματικότητα των συλλογικών συμβάσεων για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και επίσης ότι η μάχη απέχει πολύ από τη νίκη, ζητώντας ενισχυμένες προσπάθειες για την προώθηση πολιτικών και διαδικασιών στο χώρο εργασίας για την εξάλειψη της παρενόχλησης και της βίας κατά των γυναικών.

Καλεί τους εργοδότες και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να τερματίσουν την παρενόχληση και τη βία κατά των γυναικών στο χώρο εργασίας και να υποστηρίξουν τις γυναίκες που πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Η Ομοσπονδία μας στηρίζει απόλυτα την κίνηση κατά της βίας κατά των γυναικών και ζητά την υποστηρικτική συνδρομή όλων προς το σκοπό αυτό έτσι ώστε "να μην υπάρχει πλέον  σεξουαλική παρενόχληση και βία κάτω από το τραπέζι"!

                                                                                                     

Η Γραμματεία Γυναικών

Γεωργίου Μάιρα

Μπαναγή Εύη

Τζιτζίκου Φανή