Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.omtsim.gr και για τη βελτίωση της online εμπειρία σας.

Αποκτώντας πρόσβαση στο www.omtsim.gr αποδέχεστε και την χρήση των cookies.

Γυναίκες και κορονοϊός

27/3/2020

Αγαπητές συναδέλφισσες,

Η χρονική αυτή περίοδος , λόγω του κορονοϊού, είναι ίσως από τις πιο δύσκολες περιόδους για την υφήλιο, το κράτος, όλους μας.

Το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού είναι σε καραντίνα. Με τον εγκλεισμό στα σπίτια εχουν αυξηθεί τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος των γυναικών.

Η κατάσταση αυτή, η τόσο άγνωστη, δύσκολη και επικίνδυνη έχει ανατρέψει τα πάντα. Το βλέπουμε, το βιώνουμε και θα το βιώνουμε για άγνωστο χρόνο ακόμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ:  Δεν πρέπει να επηρεαζόμαστε από ειδήσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο από αδιευκρίνιστες πηγές,  αλλά μόνο από την επίσημη επώνυμη ενημέρωση. 

Εμείς οι γυναίκες, με την πολυπλοκότητα του ρόλου μας, για άλλη μια φορά πρέπει να δείξουμε δυνατές και να στηρίξουμε τους ανθρώπους μας και το περιβάλλον μας.

Με το μοναδικό τρόπο που μόνο εμείς έχουμε, ας προσπαθήσουμε να επιβάλουμε στο περιβάλλον μας, τόσο στους παππούδες και γιαγιάδες, όσο και στα παιδιά μας, τη τήρηση των κανόνων προστασίας,  να τονώσουμε το ηθικό, να  κρατήσουμε ισορροπίες και όσο γίνεται καλή διάθεση στις τόσο επιβαρυμένες συνθήκες.

Μη ξεχνάμε τους  συγγενείς και φίλους που είναι μόνοι, καθώς και τους γηραιότερους.    Ένα τηλεφώνημα είναι τονωτική ένεση. Κάποιος μπορεί να έχει ανάγκη να ακούσει έστω μόνο μια φωνή στο τηλέφωνο. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρουν ότι τους σκεφτόμαστε.  Η μοναξιά αγαπητές φίλες είναι κακός σύμβουλος και κάποιοι τη βιώνουν πολύ έντονα.  Επίσης, για όσους δεν το γνωρίζουν, κάποιοι δήμοι, οργάνωσαν -λόγω κορονοϊού- υπηρεσίες για εξυπηρέτηση ευάλωτων ομάδων που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από συγγενικά τους πρόσωπα, ώστε να μη χρειάζεται να βγαίνουν από τα σπίτια τους.

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας και η Γραμματεία Γυναικών βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεχίζει να στηρίζει με όποιο τρόπο μπορεί, τις συναδέλφους που έχουν ανάγκη. (Να θυμίσουμε το e-mail μας: [email protected])

Με σιγουριά και  αυτοπεποίθηση ότι όλα θα πάνε καλά, ακολουθώντας τους κανόνες για περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων που έχει ορίσει η κυβέρνηση, αλλά και γενικότερα  τους κανόνες υγείας και ασφάλειας, με γνώμονα την ατομική και κοινωνική προστασία, θα πορευτούμε και όλα θα πάνε καλά.

                                                       ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ