Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.omtsim.gr και για τη βελτίωση της online εμπειρία σας.

Αποκτώντας πρόσβαση στο www.omtsim.gr αποδέχεστε και την χρήση των cookies.

Ένταξη Δημοσίων Επιχειρήσεων στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων

28/9/2016

Προς Σωματεία Μέλη μας

 

Συνάδελφοι, σσες,

Η Ομοσπονδία μας εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεση στις ιδιωτικοποιήσεις των δημοσίων επιχειρήσεων, τις οποίες η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εντάσσει με το πολυνομοσχέδιο στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.

Η Κυβέρνηση, προκειμένου να λάβει την «υποδόση» των δανειστών, προχώρησε με τη γνωστή διαδικασία fast track, στην ψήφιση ενός ακόμα πολυνομοσχεδίου, το οποίο περιλαμβάνει και την εκχώρηση μιας σειράς από ΔΕΚΟ στο Νέο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.

Το νομοσχέδιο προβλέπει τη μεταφορά του δεύτερου πακέτου των ΔΕΚΟ στο νέο Υπερταμείο. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, αμυντικές βιομηχανίες (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΕΑΒ), Αττικό Μετρό και Κτιριακές Υποδομές.

Είναι αδιανόητο επιχειρήσεις κοινωνικής ωφέλειας και κοινωνικών αγαθών να ξεπουλιούνται. Δεν το χωρά ανθρώπινος νους ότι η κυβέρνηση αποφασίζει ακόμη και τα βασικότερα αγαθά για τον άνθρωπο, όπως είναι το νερό και  το ρεύμα, να περάσουν στα χέρια των ιδιωτών, καθιστώντας τα εμπόρευμα.

Είναι πια φανερό ότι, μετά τα αεροδρόμια, το Ελληνικό και τα Λιμάνια, η Κυβέρνηση αυτή προχωρά ακάθεκτη και βαφτίζοντας «το ψάρι κρέας»: ξεπουλά θεμελιώδη δημόσια αγαθά και επιχειρήσεις σε τιμές ευκαιρίας στους ιδιώτες, ενταφιάζοντας οριστικά κάθε δυνατότητα της χώρας για παραγωγική ανασυγκρότηση, καθώς και κάθε δυνατότητά της να ασκεί πολιτική μέσω αυτών των επιχειρήσεων για ανακούφιση ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Ταυτόχρονα δε εξαφανίζει τα όποια μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις αυτές.

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου μας να στηρίξουν με κάθε μέσο και τρόπο τον αγώνα, για να σταματήσει αυτό το έγκλημα εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας.»

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΝΤΖΙΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ                                             ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ