Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.omtsim.gr και για τη βελτίωση της online εμπειρία σας.

Αποκτώντας πρόσβαση στο www.omtsim.gr αποδέχεστε και την χρήση των cookies.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ 9-10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

16/9/2020

Στις  9 και 10 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή διάσκεψη της ETUC & της EFBWW με τα Ευρωπαϊκά Συνδικάτα όπου συμμετείχε και η Ομοσπονδία μας με θέμα τα δικαιώματα των εργαζομένων στην ενημέρωση, την διαβούλευση και την συμμετοχή.

Στη διάσκεψη ήταν παρόντες  ο υπουργός  εργασίας της Γερμανίας Hubertus Heil, της Πορτογαλίας Ana Mendes Godinho, ο  Ευρωπαϊκός Επίτροπος Nicolas Schmit  για θέματα εργασίας και τέσσερις ευρωβουλευτές.

Την πρώτη μέρα είχαμε την δυνατότητα άμεσου διάλογου με ευρωπαίους υπεύθυνους για λήψεις αποφάσεων σχετικά με τις τρέχουσες υποθέσεις αναδιάρθρωσης και τον νομοθετικό χρονοδιάγραμμα για τα δικαιώματα των εργαζομένων στην ενημέρωση, την διαβούλευση και την συμμετοχή τους.

Την δεύτερη μέρα υπήρξε η παρουσία μόνο των συνδικαλιστών όπου είχαν προγραμματιστεί τρία εργαστήρια με τα ακόλουθα θέματα:

  • Πώς να χρησιμοποιούμε τα δικαιώματα ενημέρωσης και διαβούλευσης
  • Στρατηγικές για δικαστικές διαμάχες
  • Συντονισμός μεταξύ συνδικαλιστικών οργανώσεων και εκπροσώπων των εργαζομένων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.  

Ήταν μια εποικοδομητική συζήτηση αν και διαδικτυακή, ακούστηκαν θέσεις, απόψεις, προβληματισμοί όπου πιστεύουμε ότι είναι σημαντικά και θα βοηθήσουν στο μέλλον τις αποφάσεις του ευρωκοινοβουλίου.

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΧΑΝΤΖΙΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ                                                                              ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ