Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.omtsim.gr και για τη βελτίωση της online εμπειρία σας.

Αποκτώντας πρόσβαση στο www.omtsim.gr αποδέχεστε και την χρήση των cookies.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΣΕ

1/11/2019

Συνάδελφοι,

Στις 30.10.19 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΝΩΣΗΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ η τελευταία μας συνάντηση για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι της ΕΝΩΣΗΣ μας ξεκαθάρισαν ότι σε καμία περίπτωση δε θέλουν να κλείσει με συμφωνία η διαπραγμάτευση που αφορά το 2018 και 2019, παρά τις μηδαμινές απαιτήσεις της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ, λέγοντας χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της ΤΙΤΑΝ κ. Βιρβίλης: «Για ποιο λόγο να υπογράψουμε;» Συνεχίζοντας δε, επανέλαβε πολλές φορές: «Ο μόνος λόγος για επίτευξη συμφωνίας που αφορά στο 2018 και 2019 είναι να δεσμευτούμε για τα δύο επόμενα έτη, δηλ. 2020 και 2021 στη παρακάτω πρότασή τους, η οποία πάρθηκε κατά τα λεγόμενά τους με μεγάλο ρίσκο!! και μας διατυπώθηκε ως εξής:

Για το 2019 μηδέν.

Για το 2020 αν η εγχώρια αγορά τσιμέντου ξεπεράσει τα 3.000.000 τν, οι εργαζόμενοι θα πάρουν το καθαρό  ποσό των 200 ευρώ εφάπαξ.

Για το 2021 αν η εγχώρια αγορά τσιμέντου ξεπεράσει τα 3.000.000 τν, οι εργαζόμενοι θα πάρουν το καθαρό  ποσό των 200 ευρώ εφάπαξ. Επίσης, αν ξεπεράσει τα 3.500.000 τν, οι εργαζόμενοι θα πάρουν το καθαρό ποσό των 400 ευρώ εφάπαξ.

Όπως καταλαβαίνετε συνάδελφοι, αυτή είναι μία εκβιαστική πρόταση, χαρακτηρίστηκε από όλους μας απαράδεκτη και τους απαντήσαμε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να τη δεχτούμε γιατί όπως γνωρίζουν και εκείνοι και εμείς, τα χρόνια αυτά που θα ακολουθήσουν, θα είναι ανθηρά για το κλάδο, λόγω των έργων.

Μετά το τέλος της συνάντησης και λόγω του αδιεξόδου που έχει δημιουργηθεί,  η Εκτελεστική αποφάσισε τις παρακάτω ενέργειες:

  1. Επιστολή προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΩΣΗΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ζητώντας συνάντηση, λόγω του επικίνδυνου αδιεξόδου.
  2. Σύσκεψη Σωματείων του κλάδου, σε χώρο και χρόνο που θα αποφασιστεί (έως το τέλος του μήνα) για να αποφασίσουμε από κοινού τις περαιτέρω ενέργειες της Ομοσπονδίας για τη ΣΣΕ και για σοβαρά θέματα που απασχολούν το κλάδο, όπως το εργολαβικό προσωπικό και άλλα.

Συνάδελφοι,

Η κατάσταση είναι κρίσιμη και οριακή. Θα κληθούμε όλοι να πάρουμε αποφάσεις που θα κρίνουν το μέλλον της Ομοσπονδίας. Καλό είναι λοιπόν να ενημερωθούν από εσάς οι εργαζόμενοι του κλάδου, για τη σοβαρότητα της κατάστασης, γιατί αυτοί είναι που θα στηρίξουν τις όποιες αποφάσεις πάρουμε.

 

Mε συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΝΤΖΙΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ         ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ