Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.omtsim.gr και για τη βελτίωση της online εμπειρία σας.

Αποκτώντας πρόσβαση στο www.omtsim.gr αποδέχεστε και την χρήση των cookies.

Aπεργία 1-12-2011

1/12/2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συνάδελφοι,

                   Η Ομοσπονδία μας συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για την 1-12-11 και ημέρα Πέμπτη.

Η αντεργατική πολιτική της συρρύκνωσης των εισοδημάτων, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, της ανεργίας, των περικοπών των συντάξεων χρειάζεται μόνο αγωνιστική απάντηση.

Δυστυχώς, το αμέσως επόμενο διάστημα ενας νέος προυπολογισμός σκληρής λιτότητας, με νέες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες κατά απαίτηση του μνημονίου και των διεθνών τοκογλύφων, φέρνει καινούργια μέτρα σε βάρος των εργαζομένων. 

Τα ήδη `ψαλιδισμένα` εισοδήματα, θα μειωθούν και άλλο, η αγοραστική δύναμη του εργαζόμενου φτάνει πλέον σε οριακό σημείο. Οι συντάξεις, οι κοινωνικές παροχές μειώνονται όλο και περισσότερο. Και όλα αυτά ενώ έχει αρχίσει να διαμορφώνεται ένας εργασιακός μεσαίωνας, με απολύσεις και ανασφάλιστη εργασία, που ισοπεδώνει εργασιακά δικαιώματα.

Η Ομοσπονδία Εργατών-Τεχνιτών και Υπαλλήλων Τσιμέντων Ελλάδος πιστεύει οτι η μόνη δύναμη, που μπορεί να σταματήσει αυτό το κατήφορο είναι η συγκροτημένη αγωνιστική απάντηση όλων των εργαζομένων.

Για αυτό καλούμε όλους τους εργαζομένους και τις εργαζόμενες, όλους τους συναδέλφους και συναδέλφισσες να πάρουν μέρος στην Γενική Απεργία, που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την 1η Δεκεμβρίου στο Πεδίο του Άρεως στις 11.00 ή στα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα.

Για να διεκδικήσουμε:

-Tην υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

-Την διατήρηση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.

-Την διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας.

 

Ο αγώνας είναι η μόνη απάντηση στην αντεργατική πολιτική των διεθνών τοκογλύφων.

 

Προσυγκέντρωση της Ομοσπονδίας στις 10.00 στην συμβολή των οδών Στουρνάρη-Πατησίων.

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ