Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.omtsim.gr και για τη βελτίωση της online εμπειρία σας.

Αποκτώντας πρόσβαση στο www.omtsim.gr αποδέχεστε και την χρήση των cookies.

Aσφαλιστικό

12/7/2016

Προς Σωματεία Μέλη μας

 

Συνάδελφοι,

                      Την Τετάρτη 6-7-2016 συνεδρίασε η ολομέλεια της διοίκησης της ομοσπονδίας μας για να εκτιμήσει και να εξετάσει τις εξελίξεις όπως διαμορφώνονται το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας μετά την υπερψήφιση του ασφαλιστικού και τις προθέσεις της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.

Έγινε εκτενής αναφορά και συζήτηση όσον αφορά το ασφαλιστικό και τη υπερψήφιση του ν. 4387, μέσω του οποίου καταστρέφεται το μέλλον και των παρόντων και των επόμενων γενεών. Συζητήσαμε για τις ομαδικές απολύσεις, τις συλλογικές  διαπραγματεύσεις, το lockout, τις απεργίες και γενικά για τις αλλαγές που συζητούν να κάνουν στον ν. 1264 αυτή η << αριστερή κυβέρνηση >>.

Ειδικότερα σε ότι αφορά το ΤΑΠΙΤ και τον τομέα Τσιμέντου καταργεί την οικονομική και λογιστική αυτοτέλεια του τομέα Τσιμέντου συστήνοντας το Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π. (ενιαίο ταμείο επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας), λεηλατώντας τα αποθεματικά και τις εισφορές για το εφάπαξ από 1-1-17 οι πόροι και οι εισφορές εντάσσονται στο Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π, για να συνεχίσει η κυβέρνηση τη πληρωμή των επικουρικών συντάξεων και να αποφύγει πιστωτικό γεγονός με δεδομένο ότι τα επικουρικά ταμεία είναι ήδη ελλειμματικά.

Επειδή δεν είμαστε διατεθειμένοι να μείνουμε άπραγοι στην επιχείρηση απαλλοτρίωσης της περιουσίας και των δικαιωμάτων των τσιμεντάδων, προχωρήσαμε σε συνεννόηση με τις άλλες ομοσπονδίες που μετέχουν στο ΤΑΠΙΤ να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στη ΓΣΕΕ με τη συμμετοχή ειδικών στην κοινωνική ασφάλιση και να προχωρήσουμε σε ενέργειες αντίδρασης και προσφυγή κατά του ασφαλιστικού νόμου που καταλύει τα δικαιώματα των ασφαλισμένων της πρόνοιας.

Σε ότι αφορά το ταμείο μας δεν επιτρέψαμε την αρπαγή των διαθεσίμων που έχουμε στην εθνική τράπεζα και να τα καταθέσουμε στην τράπεζα της Ελλάδος στο κοινό κεφάλαιο, έτσι όπως απαιτούσε το υπουργείο κι είχε εισαχθεί θέμα στο διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΠΙΤ.

Η θέση της Ομοσπονδίας μας αλλά και όλων των σωματείων και εργαζομένων είναι ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε να γίνουν πράξη οι στοχεύσεις της κυβέρνησης για τον περιορισμό της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης αλλά και του νόμου 1264/82.

Ζητάμε εδώ και τώρα άμεση αποκατάσταση όλου του θεσμικού πλαισίου προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων.

Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν και δεν πρέπει να δεχτούν άλλες  επιθέσεις στα δικαιώματά τους τα οποία έχουν αποκτηθεί έπειτα από αιματηρούς αγώνες.

Η διοίκηση της ομοσπονδίας μετά από αυτές τις εξελίξεις καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα για ένα θερμό φθινόπωρο!!!

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΝΤΖΙΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓ.                                           ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ