Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.omtsim.gr και για τη βελτίωση της online εμπειρία σας.

Αποκτώντας πρόσβαση στο www.omtsim.gr αποδέχεστε και την χρήση των cookies.

Απόφαση Ε.Ε. Δικαστηρίου για Ομαδικές Απολύσεις στην ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ

21/12/2016

Προς Σωματεία Μέλη μας

 

Συνάδελφοι,

                       Ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου της Ε.Ε. για τις ομαδικές απολύσεις στην ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ, στο οποίο προσέφυγε το Σ.τ.Ε. με προφυλακτικό ερώτημα. Μία απόφαση που δεν συμβαδίζει με τις προσδοκίες των εργαζομένων, αλλά  αντίθετα  κλονίζει την  εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη.

 Μια απόφαση που δεν θωρακίζει το Ελληνικό και Ευρωπαικό Κοινωνικό Κεκτημένο αλλά αφήνει τους εργαζόμενους έρμαια των Εργοδοτών και σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι πληρώνουν βαρύ τίμημα χάριν των Μνημονίων.

Η Ελληνική κυβέρνηση θα φέρει την αποκλειστική ευθύνη για τον τρόπο λειτουργίας  της απόφασης στην Ελληνική Νομοθεσία εφόσον υπάρχει ένα πλαίσιο των ομαδικών απολύσεων το οποίο είναι αποδεκτό από όλους τους κοινωνικούς εταίρους και από την Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ΙLO) οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι δεν επιθυμούν κάποια αλλαγή στο εθνικό πλαίσιο των ομαδικών απολύσεων.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να κλείνει τα μάτια, πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση,  χωρίς να υπολογίζει τις παρεμβάσεις των θεσμών ντόπιων και ξένων.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στη λήψη αποφάσεων προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της εργοδοτικής παραβατικότητας, κρίσιμη πτυχή της οποίας είναι οι εικονικές αναδιαρθρώσεις με μόνιμα θύματα τους εργαζόμενους.

 

      O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΝΤΖΙΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ                                                       ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ