Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.omtsim.gr και για τη βελτίωση της online εμπειρία σας.

Αποκτώντας πρόσβαση στο www.omtsim.gr αποδέχεστε και την χρήση των cookies.

Αποφάσεις Ολομέλειας

7/11/2016

Προς Σωματεία Μέλη μας

 

Συνάδελφοι,

Την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016 συνεδρίασε η Ολομέλεια της Διοίκησης της Ομοσπονδίας μας με την παρουσία Προέδρων και Γ.Γραμματέων των Σωματείων του κλάδου και αποφάσισαν Ομόφωνα τα εξής:

1. Την συμμετοχή μας στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ στις 8 Δεκεμβρίου 2016 κατά των νέων εγκληματικών μέτρων που εφαρμόζονται, σχεδιάζονται και υλοποιούνται από την Κυβέρνηση.   

2. Την συμμετοχή μας στο πρόγραμμα του Υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης & Τουρισμού που αφορά την εκπαίδευση και κατάρτιση των εργαζομένων του κλάδου μας.

3. Την έκτακτη οικονομική εισφορά των Σωματείων μας, ενός εξαμήνου, για την οικονομική στήριξη της προσφυγής της Ομοσπονδίας στο ΣτΕ κατά της ένταξης του ΤΑΠΙΤ στο νέο υπερταμείο.

4. Να ζητήσουμε από το Υπουργείο Εργασίας την μετατροπή του τομέα τσιμέντου του  ΤΑΠΙΤ σε Ν.Π.Ι.Δ. (Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου) και να ζητήσουμε από τους εργοδότες την συνδιαχείριση του νέου φορέα.

 

Συνάδελφοι,

Την ανάγκη για την δημιουργία ενός νέου ταμείου πρόνοιας (εφάπαξ), την δημιουργεί η απόφαση της κυβέρνησης με τον Ν. 4387/2016 που εντάσσει στο νέο υπερταμείο, τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά, ελλειματικά και μη ταμεία. Η ενσωμάτωση αυτή δεν είναι μόνο διοικητική αλλά και οικονομική. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάνεται η οικονομική αυτοτέλεια που υπήρχε ως Τομέας Τσιμέντου στο ΤΑΠΙΤ.

Η κυβέρνηση χωρίς να κάνει καμία δημόσια διαβούλευση προχωρά στην εφαρμογή του νόμου όπου επιβάλλονται αυτόματα  δύο κουρέματα του εφάπαξ, το οποίο πλέον οδηγείται σε επίπεδο εισφορών.

Με δεδομένο ότι και στην προηγούμενη ενσωμάτωση του τομέα πρόνοιας του τ.ΤΕΑΠΕΤ στο ΤΑΠΙΤ καθώς και του τομέα σύνταξης του τ.ΤΕΑΠΕΤ στο ΕΤΕΑΜ, εξαφανίστηκαν όλα τα αποθεματικά, μας αναγκάζει να προτείνουμε στην Υπουργό να πάρουμε τον φορέα μας και να τον διαχειριστούμε εμείς. Περισώζοντας έτσι τα αποθεματικά που Λογιστικά ανήκουν στον Τομέα Τσιμέντου.

Για αυτό το λόγο ζητάμε από τα Σωματεία, το γρηγορότερο και  εγγράφως τις θέσεις τους.

 

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΝΤΖΙΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΛΟΣ                                              ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ