Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.omtsim.gr και για τη βελτίωση της online εμπειρία σας.

Αποκτώντας πρόσβαση στο www.omtsim.gr αποδέχεστε και την χρήση των cookies.

Χαιρετισμός Συμμετοχής Συλλαλητηρίου 19 & 20-10-2011

21/11/2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Η µεγάλη συµµετοχή των εργαζόµενων στις απεργιακές κινητοποιήσεις και τις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έδωσε ηχηρή απάντηση σε όσους απεργάζονται ένα αύριο της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Τα θλιβερά επεισόδια, που προκάλεσαν οι «γνωστοί άγνωστοι» κουκουλοφόροι µε την ανεξέλεγκτη δράση και είχαν ως αποτέλεσµα τον θάνατο του αδικοχαµένου συνάδελφου όχι µόνο δεν µας πτοούν, αντίθετα µας χαλυβδώνουν για να συνεχίσουµε τον αγώνα µας.

Ωστόσο, οι βουλευτές του κυβερνώντος κόµµατος, µε εξαίρεση την κ. Λούκα Κατσέλη, που τήρησε τις δεσµεύσεις της και καταψήφισε το άρθρο 37, αγνόησαν την οργή του κόσµου και τις µεγάλες διαδηλώσεις και υπερψήφισαν το πολυνοµοσχέδιο­έκτρωµα αναλαµβάνοντας τις τεράστιες ευθύνες τους απέναντι σε όλους τους εργαζόµενους.

Είναι ξεκάθαρο ότι η επίθεση, που δέχεται η Ελληνική κοινωνία από την κυβέρνηση, την τρόϊκα και τους τοκογλύφους, έχει στόχο να ισοπεδωθούν οι εργασιακές σχέσεις και οι µισθοί, ώστε να βρουν πρόσφορο έδαφος οι ξένοι «επενδυτές» να κάνουν τις ... δουλειές τους στην χώρα µας, µε χαµηλό µισθολογικό κόστος.

Το µεγάλο βήµα έρχεται να γίνει µε το διαβόητο άρθρο 37 του πολυνοµοσχεδίου, που παγώνει τις κλαδικές συµβάσεις και ανοίγει τον δρόµο για παραπέρα µειώσεις µισθών αλλά και κατάργηση κατακτήσεων πολλών δεκαετιών.

Είναι προφανές ότι µε το άρθρο 37 οι εργαζόµενοι κινδυνεύουν να επιστρέψουν σε έναν σύγχρονο εργασιακό µεσαίωνα. Χωρίς τα κατοχυρωµένα δικαιώµατα των Συµβάσεων, µε µισθούς πείνας και αύξηση της ανεργίας,.

Αυτή η κατάσταση θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τα ταµεία και θα οδηγηθεί σε διάλυση κάθε έννοια κοινωνικού κράτους και περίθαλψης ενώ ταυτόχρονα η µείωση των συντάξεων θα φέρει τα άλλοτε «τιµηµένα γηρατειά» σε εξαθλίωση.

Αυτό το αύριο, που διαµορφώνεται σήµερα δεν το θέλουµε. Δεν το ονειρευτήκαµε για τα παιδιά µας.

Γι' αυτό, η πολιτική, που θέλουν να επιβάλουν η κυβέρνηση, η τρόϊκα και οι τοκογλύφοι, θα µας βρει αποφασιστικά απέναντι. Οι δυναµικές κινητοποιήσεις, που έγιναν στις 19 και 20 Οκτωβρίου 2011 είναι ουσιαστικά η αρχή ενός αγώνα, που θα συνεχιστεί για να καταργηθεί στην πράξη το εργατοβόρο άρθρο 37, που οδηγηθεί στην εξαθλίωση όλους τους εργαζόµενους.

Η Οµοσπονδία Εργατών- Τεχνιτών και Υπαλλήλων Τσιµέντου Ελλάδας:

Χαιρετίζει την µαζική συµµετοχή όλων των συναδέλφων στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 19ης και 20ης συµµετοχή τους στα συλλαλητήρια και τις απεργιακές συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔ Υ.

Εκφράζει τα θερµά συλλυπητήρια όλου του κλάδου στην οικογένεια, στους φίλους και στους συντρόφους του αδικοχαµένου συναδέλφου

Καλεί την κυβέρνηση και τους βουλευτές να αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες και να βάλoυν ένα τέλος σε αυτές τις αδιέξοδες πολιτικές, που οδηγούν τους εργαζόµενους στη φτώχεια, στην ανεργία και στην ανασφάλεια. Εάν δεν µπορούν να βάλουν τέλος σε αυτόν τον κατήφορο, τότε δεν έχουν παρά να πάνε στα σπίτια τους το συντοµότερο.

Δηλώνει αποφασισµένη να αγωνιστεί µαζί µε την ΓΣΕΕ µε όλες τις δυνάµεις της:

Για να ανατραπεί η κυβερνητική «τροϊκανή» πολιτική της φτώχιας και της διάλυσης των εργασιακών δικαιωµάτων.

Για να καταργήσουµε στην πράξη το άρθρο 37.