Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.omtsim.gr και για τη βελτίωση της online εμπειρία σας.

Αποκτώντας πρόσβαση στο www.omtsim.gr αποδέχεστε και την χρήση των cookies.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

10/1/2018

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ προχωρά με γρήγορους ρυθμούς το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης φέρνοντας προς ψήφιση νέα σκληρά μέτρα, μεταξύ των οποίων και η απαράδεκτη τροπολογία για τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία και βάζει χέρι στον συνδικαλιστικό νόμο.

Μαζί με την επαναφορά της τροπολογίας για την απεργία, φέρνουν προς ψήφιση και την αλλαγή του νόμου Κατσέλη, με τους πλειστηριασμούς να γίνονται ευκολότεροι δημιουργώντας ένα ακόμα ουσιώδες πλήγμα στην κοινωνία.

Μέσα στην καταιγίδα των αντεργατικών μέτρων που προηγήθηκαν και φτωχοποίησαν ακόμη περισσότερους εργαζόμενους και συνταξιούχους, η Κυβέρνηση προωθεί και μέτρα, που δεν είναι καν στα προαπαιτούμενα, στα οποία έχουν δεσμευτεί έναντι της Τρόικας, όπως ο θεσμός της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης για τις ατομικές και συλλογικές εργατικές διαφορές, οδηγώντας τους εργαζόμενους, σε δύσκολες και δυνητικά κοστοβόρες αποφάσεις, εάν επιλέξουν τη δικαστική οδό για να διεκδικήσουν το δίκιο τους.

Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα επιτρέψει να εφαρμοστεί ο νόμος και οι επιταγές της τρόικας   στην λαϊκή οικογένεια, στη δημόσια περιουσία. Καλεί τους βουλευτές να μην υποκύψουν στα θέλγητρα της εξουσίας και τα προνόμια και να συνταχθεί με τα συνδικάτα για μια άλλη, κοινωνική, παραγωγική και φιλεργατική πολιτική.

Η Ομοσπονδια καλεί όλους τους εργαζόμενους του Λεκανοπεδίου της Αθήνας να μετάσχουν δυναμικά στο συλλαλητήριο της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου, στο Σύνταγμα, στις 18:00, ενάντια το φίμωμά τους και στην υφαρπαγή των κεκτημένων τους.

 

To Δ.Σ.

 

Κατεβάστε το αρχείο εδώ