Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του www.omtsim.gr και για τη βελτίωση της online εμπειρία σας.

Αποκτώντας πρόσβαση στο www.omtsim.gr αποδέχεστε και την χρήση των cookies.

ΑΥΞΗΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

10/3/2017

Η Κυβέρνηση δια των υπουργών Εργασίας Ε. Αχτσιόγλου – Α. Πετρόπουλου, Οικονομικών Ε. Τσακαλώτου-Γ. Χουλιαράκη και Υγείας Α. Ξανθού ενέταξε Υπουργική τροπολογία στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Μεταρρύθμιση της Διοικητικής Οργάνωσης των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, κέντρα εμπειρογνωμοσύνης σπάνιων και πολύπλοκων νοσημάτων και άλλες διατάξεις» όπου το τελευταίο άρθρο του νόμου από 1-1-2017 ορίζεται σε ποσοστό 4% (μόνο των εργαζομένων) όλων των παλαιών ασφαλισμένων πριν το 1993 και ασφαλιστέο μισθό όλες τις μηνιαίες αποδοχές , το ποσό της μηνιαίας εισφοράς στο Κλάδο Εφάπαξ παροχών του Ε.Τ.Ε.Α.Π, ( εμείς είχαμε ποσοστό 3% και επιμεριζόταν 1,5% για τους εργαζόμενους και  1,5% για τους εργοδότες με ασφαλιστέο μισθό τα 270 ευρώ ) που σημαίνει ότι αυξάνει την εισφορά κατά 2,5% ,(αύξηση των εισφορών από 60 έως 150 ευρώ το μήνα), την ώρα που όχι μόνον κατάργησε το ΤΑΠΙΤ, προχώρησε στην αρπαγή των εισφορών, των αποθεματικών και της περιουσίας των Ταμείων του Ιδιωτικού Τομέα.

Αυτή η αριστερή κυβέρνηση δεν θα σταματήσει να μας εκπλήσσει! Αυξάνει τις εισφορές των εργαζομένων την ώρα που κούρεψε τα εφάπαξ με τον νόμο 4387/16 από 20% και 30%.

Ακόμη μια παράσταση αυτής της κυβέρνηση που παραδόξως επιχειρεί να ανακουφίσει τους εργοδότες από το εργοδοτικό κόστος μετακυλιοντάς το στη πλάτη των εργαζομένων!

Το καθεστώς του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το τερμάτισε, ‘’αποδεικνύεται σπάνιο και πολύπλοκο νόσημα’’ για την επιβίωση των εργαζομένων.